Ostali sportovi

U iščekivanju Bubke i Kostadinove

Maja Giljanović • petak, 18.01.2008.

Organizatori Međunarodnog atletskog skakačkog mitinga koji će se 13. sljedećeg mjeseca drugu godinu zaredom održati na splitskim Gripama uputili su službene pozive atletskim (i sportskim uopće) legendama - Sergeju Bubki i Stefki Kostadinovoj...

Predsjednik ASK-a Boris Boljak i splitski gradonačelnik Ivan Kuret, ohrabreni pozitivnim reakcijama Svjetske atletske federacije koja će put Hrvatske od 12. do 14. veljače odaslati visoku delegaciju predvođenu generalnim tajnikom Weissom, financijskim direktorom Poczobutom i kolegom mu zaduženom za provedbu natjecanja Hardyjem, potpisali su pozivnice višestrukim olimpijskim, svjetskim i europskim prvakom odnosno prvakinjom.

Dolazak cijelog niza eminentnih gostiju, nadaju se organizatori, znači polagano, ali sigurno prepoznavanje Splita kao grada vrhunskih sportskih događanja: ponajbolje visašice, gošće svjetske prvakinje nam Blanke Vlašić, 15. i 16. ožujka će, naime, u Parku mladeži slijediti i vodeći bacači Starog kontinenta na Europskom zimskom bacačkom kupu (također u ASK-ovoj organizaciji).

Riječ, dvije još, međutim, o Kostadinovoj i Bubki: 42-godišnja Bugarka je olimpijska pobjednica u skoku u vis iz Atlante 1996., europska i dvostruka svjetska prvakinja čiji svjetski rekord postavljen po 11. put još uvijek od 1986. i Rima odolijeva na 209 centimetara dok je dvije godine stariji Ukrajinac olimpijski pobjednik u skoku s motkom iz Seoula, europski i šesterostruki svjetski prvak. Zvuči nestvarno, ali nekad smatranih nedostižnih šest metara je preskočio puna 44 puta, a svjetskom rekordu, ukupno 35., postavljenom na 614 centimetara u Sestriereu 1994., nitko nije gotovo 15 sljedećih godina niti primirisao.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!