Vodeni sportovi

Phelps svjestan zalogaja

Maja Giljanović • subota, 19.01.2008.

Šesterostruki olimpijski pobjednik i sedamnaesterostruki svjetski prvak Michael Phelps na trodnevnom je mitingu u Californiji prijavio devet disciplina u želji da vidi "gdje je" na startu završnih priprema ususret Olimpijskih igara...

22-godišnji je Metak iz Baltimorea upravo okončao trotjedne visinske pripreme u Coloradu, a trener Bob Bowman prema 23 puta svjetskom rekorderu (opasno se približava legendi Spitzu koji ih ima 10 više) nije imao milosti. Treniralo se triput dnevno, a bazen je kombinirao s kardio-treninzima i dizanjem utega: "Umoran sam k'o pas i pun mi je kufer treninga. Dočekao sam ovaj miting kao nazebao sunce, a u ponedjeljak ćemo biti pametniji. O rezultatima tijekom vikenda uvelike će ovisiti daljnji tijek priprema".

Žestok tempo ne čudi s obzirom da se Phelps sprema na izazov života: oboriti rekordnih Mark Spitzevih sedam olimpijskih zlata nakon što je u prvom pokušaju u Ateni 2004. ostao kratak s osvojenih šest: "Svjestan sam u što ulazim i sve je podređeno Pekingu. Ostvariti zacrtano bio bi san snova i stoga ništa ne prepuštamo slučaju", izjavio je očito se odnoseći na nesmotreno zadobivenu ozljedu prošlog listopada.

Phelps se, naime, spotaknuo, pao (poput našeg Draganje u siječnju lani kojeg su snježna oluja i led koštale operacije potrganih ligamenata ramena i na koncu propuštanja Svjetskog prvenstva u Melbourneu) i povrijedio zglob: "U početku nisam imao pravi osjećaj u ruci, ali sad je sve OK. Dobro je prošlo i lekcija je naučena - nema više zafrkancije."

Phelpsa je inače ovih dana USOC (Američki olimpijski odbor) na Izboru sportaša godine (atletičar Tyson Gay je trijumfirao kao svjetski prvak na 100, 200 i 4x100 metara u i nama dragoj Osaki) nagradio za Izniman sportski pothvat, odnosno novoutemeljenim priznanjem vrednovao njegovih sedam zlata i pet svjetskih rekorda sa SP u Australiji prošlog ožujka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!