Ostali sportovi

40-godišnji Cipollini se vraća

Maja Giljanović • nedjelja, 20.01.2008.

Maher sprinta Mario Cipollini tri i pol godine nakon, pokazalo se samo jednog u nizu oproštaja, vraća se biciklizmu u dvostrukoj ulozi, natjecatelja i menadžera...

Mukotrpni pregovori s modnim mogulom Mikeom Ballom na koncu su, naime, okončani povratkom 40-godišnjeg 2002. svjetskog cestovnog prvaka UCI ProTouru, a u timu Rock&Republic Talijan će ujedno biti odgovoran za provedbu više nego ambicioznog plana američkih investitora. Ciljevi su visoki: u sljedećih pet godina u momčad će se godišnje ulagati 10 milijuna eura ne bi li se u konačnici dosegao sam svjetski vrh. Prvi potez Il Re Leonea kao člana stručnog stožera, najavio je iz Los Angelesa, bit će lov na potpise sunarodnjaka mu Ivana Bassa i(li) CSC-ove braće Schleck.

Cipollini je inače u 16 godina dugoj profesionalnoj karijeri (od debija 1989. u Del Tongu do privremene mirovine 2005. u Liquigasu) ubilježio redom: tri etapne pobjede na Vuelti, 12 na Tour de Franceu i 42 na Giru, a upravo je etapom dohvaćenom 2003. ušao u povijest oborivši 70 godina star rekord Alfreda Binde u broju etapnih slavlja. Uvijek prisutan u medijima, često kontroverzan i jak u samohvali, iznenadio je tada javnost izjavom: "Nisam dostojan velikanu kao Bindi laštiti cipele, a nekmoli mu oduzimati mjesto u analima".

Ima li, pak, još u'ja u svići u 40-godišnjem veteranu, bit će jasnije sljedećeg mjeseca nakon Utrke po Kaliforniji.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!