Vodeni sportovi

Phelps uništio konkurenciju

Maja Giljanović • ponedjeljak, 21.01.2008.

Najveća plivačka zvijezda današnjice Michael Phelps u Californiji nastavlja s karakterističnom mu dominacijom, trećom pobjedom iz tri utrke u 25-metarskim bazenima...

23-godišnji je višestruki olimpijski pobjednik, svjetski prvak i rekorder 400 mješovito isplivao u vremenu 3:38.28 usput oborivši vlastiti rekord postavljen prije dvije godine. Unatoč gotovo devet sekundi prednosti nad drugoplasiranim Mađarem Kerekjartom, Phelps smatra da "mora bolje. Ispunile mi se jesu naočale vodom i posljednjih 50 metara nisam vidio prst pred nosom, ali sam svejedno očekivao brže vrijeme". Pristup je ovo koji gotovo jamči uspjeh neprikosnovenom u Melbourneu lani sedmerostrukom svjetskom prvaku koji u Pekingu lovi, smatralo se, nedostižnih sedam münchenskih zlata legendarnog Mark Spitza.

Dan su inače s po dvije pobjede obilježili Kara Lynn Joyce u ženskoj te Matt Grevers u ženskoj konkurenciji: oboje s rekordima mitinga na 50 odnosno 200 slobodno. Trećim se, pak, zlatom u tri dana okitila Kaitlin Sandeno, danas najbrža na 400 mješovito, a rekord na 200 prsno je oborila Tara Kirk.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!