Vodeni sportovi

Phelpsu ukupno pet pobjeda

Maja Giljanović • utorak, 22.01.2008.

Trodnevni miting u Californiji, prvi na putu k Pekingu šesterostrukog olimpijskog pobjednika Michaela Phelpsa, okončao je petom pobjedom nakon dvije (od tri) utrke posljednjeg dana natjecanja u 25-metarskim bazenima...

23-godišnji je Phelps do pobjeda na 100 delfin i 100 jardi leđno stigao oba puta iz zaostatka na posljednjem okretu, a slična vremena 45.40 odnosno 45.50 dostajala su da se na koncu nađe ispred drugoplasiranih Matta Greversa i Petera Marshalla.

40-tak minuta potom specijalist prsne tehnike, olimpijac Mark Gangloff, s vremenom 53.41 na stotki staje na rep 32 stotinke sporijem Phelpsu unatoč njegovu novom osobnom rekordu.

"Miting je posve premašio naša očekivanja. Brzina je tu, štoviše osjetno je brži nego lani u isto vrijeme, a prošla je godina bila nevjerojatna. Svejedno prostora za napredak uvijek ima i u preostalih nas šest mjeseci čeka naporan rad", izjavio je Phelpsov trener Bob Bowman.

Prvom imenu u muškoj konkurenciji, u ženskoj se pridružila kolegica mu iz kluba Kaitlin Sandeno. Dvostruka je olimpijka miting okončala s četvrtom pobjedom isplivavši 200 mješovito u vremenu 1:56.90 ispred drugoplasirane Kim Vandenberg.

Sljedeći test Phelps "i prateći orkestar" imat će od 15. do 18. idućeg mjeseca na Sveučilištu u Missouriju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!