Zimski sportovi

Matt zapalio Schladming, Ivica deveti

Zvonimir Šimunović • utorak, 22.01.2008.

Sjajnom drugom vožnjom Mario Matt je pobijedio na sedmom slalomu sezone. Drugi je bio Jean-Baptiste Grange , dok vodeći nakon prve vožnje Manfred Moelgg nije uspio doći do prve pobjede u karijeri i završio je treći. Ivica Kostelić još je jednom sigurnom vožnjom ostao na devetom mjestu...

Mario Matt ostvario je želje 48 000 navijača u Schladmingu i došao do drugog (2000.) slavlja u karijeri na ovoj stazi. Austrijanac je veličanstvenom drugom vožnjom, drugo mjesto nakon prve, pretvorio u pobjedu. Staza Planai u drugoj je vožnji bila nešto bolje pripremljena negoli je to slučaj bio u prvoj, no do nastupa najbolje desetorice stvorilo se opet mnogo neravnina i rupa. Na ruku skijašima nije išao ni snijeg koji je ponovno počeo padati. No, sve to nije smetalo Mattu da tehniku, agresivnost i brzinu spoji u jedno i na najbolji način završi ovu slalomsku turneju.

Drugo mjesto osvojio je Jean-Baptiste Grange, koji tako nije nastavio niz pobjeda, no i ova pozicija Francuzu jamči prvo mjesto u ukupnom poretku slalomaša i potvrđuje da ovaj skijaš nije samo instant zvijezda nego prava vrijednost Svjetskog kupa. Grange je drugu vožnju odvozio agresivno kao inače, no Matt je ovoga puta bio nedostižan. Treće mjesto pripalo je vodećem nakon prve vožnje Manfredu Moelggu. Talijan nije izdržao pritisak ove velike utrke i spoznaje da je tako blizu prve pobjede u karijeri. Bio je Moelgg brži od Matta na svim prolaznim vremenima no na ulasku u zadnju strminu napravio je pogrešku koja ga je koštala slavlja.

Ted Ligety ostvario je pomak od devet mjesta u odnosu na prvu vožnju i dohvatio četvrtu poziciju, dok je Felix Neureuther pao stepenicu niže i završio peti. Odličnu formu potvrdio je šestim mjestom i Julien Lizeroux, a Magnus Larsson je baš kao i Ligety napredovao za devet mjesta u odnosu na prvi nastup. Benjamin Raich pomalo je rezočarao drugim nastupom, jer od njega smo u Schladmingu nekako navikli na borbu za sam vrh.

Ivica Kostelić osovjio je još jedno deveto mjesto i tako potvrdio da pripada slalomskom vrhu. Kostelić je kao i na prethodnim utrkama vozio na sigurno, očito smatrajući da je još uvijek najvažnije stjecati sigurnost i skupljati bodove. Kada je ušao u cilj, naš je najbolji skijaš bio treći, no zahvaljujući izlijetanjima Janyka, Pallandera i Ginija, ostao je na poziciji iz prve vožnje.

Vodeći u ukupnom poretku Svjetskog kupa je i dalje Benjamin Raich, a u poretku slaloma i daje je najbolji Grange, dok se ovom pobjedom na drugo mjesto probio Matt. Kostelić je u poretku slaloma ostao deveti, dok je u ukupnom zbroju dobio jedno mjesto i sada je 19.

Svjetski kup, Schladming, slalom, skijaši, 22.01.2008.:
1. Mario Matt (Austrija) 1.42.84
2. Jean-Baptiste Grange (Francuska) +0.64
3. Manfred Moelgg (Italija) + 0.65
4. Ted Ligety (SAD) + 0.70
5. Felix Neureuther (Njemačka) +1.16
6. Julien Lizeroux (Francuska) + 1.31
7. Markus Larsson (Švedska) + 1.55
8. Benjamin Raich (Austrija) + 1.63
9. Ivica Kostelić (Hrvatska) + 1.73
10. Akira Sasaki (Japan) + 1.76
...

Ukupni poredak Svjetskog kupa, skijaši:
1. Benjamin Raich (Aut) 892
2. Bode Miller (SAD) 831
3. Didier Cuche (Švi) 794
4. Jean-Baptiste Grange (Fra) 636
5. Daniel Albrecht (Švi) 572
6. Ted Ligety (SAD) 567
7. Manfred Moelgg (Ita) 518
8. Mario Matt (Austrija) 440
9. Michael Walchhofer (Aut) 402
10. Kalle Palander (Fin) 367
...
20. Ivica Kostelić (Hrv) 306
...
64. Natko Zrnčić-Dim (Hrv) 62

Svjetski kup, slalom, skijaši:
1. Jean-Baptiste Grange (Fra) 456
2. Mario Matt (Austrija) 305
3. Manfred Moelgg (Ita) 251
...
9. Ivica Kostelić (Hrv) 189

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!