Vodeni sportovi

Igre diktiraju plan i program

Maja Giljanović • srijeda, 23.01.2008.

Direktor hrvatske plivačke reprezentacije Tomislav Karlo je potvrdio vijest da svjetska rekorderka i zlato s Europskog prvenstva u 25-metarskim bazenima u Debrecenu prošlog prosinca, Sanja Jovanović neće putovati u Manchester početkom travnja...

Dubrovčanka je još koncem godine u najavama 2008. uglavnom spominjala dva velika natjecanja, Europsko prvenstvo u 50-metarskim bazenima u Eindhovenu i Olimpijske igre. Peking je razumljivo glavni cilj sezone, a Svjetsko prvenstvo u malim bazenima će se s obzirom na poprilično upitan vremenski odmak žrtvovati.

U Nizozemsku se, naime, putuje od 18. do 24. ožujka dok se put Engleske kreće petnaestak dana potom, od 9. do 13. travnja. 20-godišnjakinjin je trener Bobev stoga odlučio ne forsirati.

Sanja je inače od 6. siječnja krenula s pripremama, a od 10. se, zametena (pripaziti samo molimo na poledicu jer još nam je svima friško u sjećanju propušteno SP u Melbourneu Duje Draganje nakon pada i potrganih ligamenata ramena) snijegom, smrzava na 2000 metara nadmorske visine Arizone. HPS se odlučio krenuti put SAD-a prvenstveno zbog privikavanja na vremensku razliku koja će naše reprezentativce dočekati u kolovozu, a poučeni lanjskim iskustvom; u Melbourne se, naime, otputovalo niti tjedan dana uoči starta prvenstva. Ovog puta, pak, u Peking se kreće nekih 20 dana prije starta plivačkog dijela natjecanja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!