Nogomet

U startu sve izjednačeno

Ivana Spahija • srijeda, 23.01.2008.

Oba susreta skupine D afričkog Kupa nacija završila su neriješenim rezultatima. Senegal je u samoj završnici susreta prosuo sva tri boda protiv Tunisa, dok se momčad Južne Afrike također u posljednjim minutama utakmice spasila od poraza protiv raspoložene reprezentacije Angole...

Senegalci su susret protiv Tunisa najavili kao osvetu za četvrtfinalnu utakmicu Kupa nacija 2004. godine u kojoj su Orlovi Kartage svladali Senegal minimalnom pobjedom od 1:0. Ovaj je susret završio "miroljubivim" remijem s rezultatom 2:2. Prva prilika u susretu pripala je momčadi Senegala. Već u četvrtoj minuti Niang je prošao cijelu obranu Tunisa i sa ruba šesnaesterca uputio udarac prema vratima Kasraouija, ali nije bio precizan. Pet minuta nakon toga Tunis je došao u vodstvo, Jemaa je odlično probio po lijevoj strani obrane Senegala, odigrao dupli pas s Bekrijem i poslao neobranjivu loptu u mrežu Sylve.

Senegal je pokušao izjednačiti u 17. minuti. Udarac N'Doyea uspjeli su blokirati braniči Tunisa, ali je lopta došla do Kamare čiji je udarac uspješno obranio Kasraoui. Pet minuta nakon toga odličnu priliku za pogodak imao je i Niang, njegov udarac s ruba šesnaesterca završio je iznad vratnice, a vratar Tunisa je već bio svladan. Diouf je u 39. minuti pokušao izjednačiti rezultat, ali ni on nije bio precizan. Ipak, upornost se Senegalcima isplatila u 45. minuti. Jaidi je zakasnio izići na loptu upućenu iz sredine terena, a Sall je bez problema matirao Kasraouija za izjednačenje.

Izjednačujući pogodak je dao još više poleta reprezentativcima Senegala koji su opsjedali prostor Tunižana u potrazi za novim pogotkom. U 52. minuti udarac Dioufa obranio je Kasraoui, a sedam minuta kasnije Niang je loše reagirao na ubačaj Mendyja te je i ta lopta završila pokraj gola. U 66. minuti reprezentativci Senegala uspjeli su doći do drugog pogotka. Nakon izvedenog udarca iz kuta, pokušaj Faye zaustavili su braniči Tunisa, ali se na pravom mjestu našao Kamara koji je loptu poslao u praznu mrežu.

U 70. minuti probudili su se i igrači Tunisa, Zaiem je isprobao svoj udarac s ruba prostora, a lopta se našla pokraj gola. U 82. minuti Traoui je udarcem s 25 metara udaljenosti rasparao mrežu nemoćnog Sylve i postavio rezultat na konačnih 2:2 za podjelu bodova iz ovog dvoboja.

Drugi susret dana također je ponudio remi, na stadionu Tamale reprezentacije Južne Afrike i Angole podijelile su bodove rezultatom 1:1. Južnoafrikanci su vratima Lame zaprijetili u 14. minuti susreta. Pienaar je dobro pronašao Tshabalala čiji je udarac u posljednji trenutak uspjela neutralizirati obrana Angole. Deset minuta kasnije bljesnula je prilika s druge strane, Flavio je pobjedao obrani Južne Afrike i dobro pucao prema vratima Josephsa koji je bio na mjestu i obranio taj udarac.

Angola je povela u 29. minuti susreta. Udarac Flavija je dobro pronašao Manucha koji je glavom svladao Josephsa. Tri minute kasnije Zuma je pokušao izjednačiti rezultat, ali je njegov udarac glavom završio pokraj gola. Drugo poluvrijeme bilo je siromašnije prilikama od prvog, u 83. minuti reprezentativci nisu iskoristili odličnu priliku za poravnanje rezultata. Mokoena je provukao loptu pokraj Lame, ali je Manucho izbio s gol crte i mreža Angole je ostala netaknuta. Tako je bilo sve do 87. minute kada je Van Heerden s preko 25 metara poslao neobranjivu loptu u mrežu Angole za konačnih 1:1 i novi remi u ovoj skupini.

Afrički kup nacija, skupina D: Tunis - Senegal 2:2, Južna Afrika - Angola 1:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!