Ostali sportovi

Blanka ispočetka

Bernard Jurišić • četvrtak, 24.01.2008.

Kako nakon prošle, gotovo savršene sezone najaviti još bolju sljedeću? Osvojen svjetski naslov, gotovo neviđena dominacija nad konkurencijom, samo dva centimetra razmaka do svjetskog rekorda i "poharani" svi najveći svjetski mitinzi. Teško. Osim ako niste - obitelj Vlašić...

Blanka Vlašić, sve ispočetka. Da, takav je život šampiona. 2008. godina otvorena je u prostorijama splitskog ASK-a najavom nove sezone, koja će kulminirati najvećim natjecanjem kojeg svaki atletičar sanja - Olimpijskim igrama.

"Ovo je olimpijska godina i makar se Blanka za OI sprema od početka svoje karijere, naravno da je ovo posebna godina. Sve smo podredili tome, uključen je i moj sin Marin u stožer i sve ćemo napraviti da Blanka bude u najboljem mogućem stanju ove godine", otvorio je priču Blankin otac i trener Joško.

Slika 1 od 2.
Foto: Bernard Jurišić

"Imali smo svakavih problema i pošle sezone o kojima javnost ništa ne zna, ali to je tako, treba se nositi sa svim što nas čeka. Blankini prvi pokazatelji su bolji nego ikad, no jedini kriterij je rezultat i sve ćemo znati tek kad završe natjecanja. Čeka nas puno iskušenja i vrlo izazovna godina."

Joško Vlašić potvrdio je da će se čitave pripreme obaviti u Splitu, makar su imali ponude i iz inozemstva da dođu obaviti trenažni ciklus u još boljim uvjetima. "Poslao sam neke dopise HOO-u vezano uz pratnju koju od njih očekujemo i mislim da je malo neozbiljno da ovako duboko u olimpijskoj godini još nismo dobili nikakav odgovor. Valjda će se javiti."

Dvoranski dio sezone za Blanku počinje u utorak 29. siječnja u Göteborgu, nakon čega slijedi pravi "stampedo" do Svjetskog dvoranskog prvenstva u Valenciji 8. i 9. ožujka. Blanka će nastupiti u Arnstadtu (2.2.), Banskoj Bystrici (5.2.), Karlsruheu (10.2.), Splitu (13.2.), Bukureštu (17.2.), Gentu (24.2.) i Mannheimu (27.2.).

Posebno emotivan bit će drugi nastup pred domaćom publikom, na Hajdukov rođendan 13. veljače na Gripama. "Sretna sam što ću i ove godine skakati pred svojom publikom i što su ljudi još zainteresiraniji i željniji tog mitinga nakon uspješne prošle godine. Već osjećam pozitivnu tremu nervozu, iako ne razmišljam previše o tome, puno je još mitinga do tada", kazala je Blanka.

Od nje se lako moglo predvidjeti što će reći, jer nikad nije bila "cura od velikih riči". Prihvaćam sve izazove i guranje u uloge favorita. Svjetska sam prvakinja i nemam više pravo reći kako bilo gdje odlazim bez rezultatskog pritiska. Draže mi je tako, jer znači da nešto vrijedim. Znam da sam dobra i da sam dobro trenirala, vidim da sam još bolja nego prošle godine u ovo vrijeme, ali što će biti na natjecanjima i što će raditi konkurencija, to zaista ne mogu predvidjeti. Želim biti na razini od dva metra iz natjecanja u natjecanje, već u Göteborgu želim ići na tu visinu."

Nova sezona, nova natjecanja, novi izazovi. Ali i "stara", dobra Blanka. Najbolja oklada za hrvatsku medalju u Pekingu...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!