Nogomet

Higuita ponovno brani u Kolumbiji

Maja Giljanović • petak, 25.01.2008.

Ekscentrični kolumbijski vratar Rene Higuita u 41. godini vratio se nakon kratke epizode provedene u Venezueli u redove kolumbijskog drugoligaša Deportivo Rionegra...

Diljem svijeta prepoznatljiv po živopisnom izgledu i često sumnjivim vratarskim intervencijama, Higuita se u 22. godini karijere vratio u domovinu nakon pečalbi još i u Meksiku, Ekvadoru te Španjolskoj (Valladolid još 1992.).

68 puta kolumbijski reprezentativac slavu je zaradio "obranom škorpiona" kada je 1995. na Wembleyju Jamieju Redknappu skokom naprijed i prebačenim nogama preko glave, petama izbacio loptu s gol-linije. Nevjerojatan potez, unatoč odsviranom zaleđu, ušao je u anale, ali s druge je strane Higuita svoju Kolumbiju primjerice koštao četvrtfinala Svjetskog prvenstva.

1990. u Italiji El Loco je zaigravši se Rogeru Milli prodao loptu i Kamerunu nakon produžetaka darovao pobjedu u osmini finala dok je godinu dana ranije svom Atletico Nacionalu donio trofej u Copa Libertadoresu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!