Košarka

Ayuso SMS porukom raskinuo s Cibonom

Tomislav Globan • petak, 25.01.2008.

Larry Ayuso definitivno odlazi iz Cibone, potvrđeno je u petak na press konferenciji pod Tornjem. O kakvim se međuljudskim odnosima i stupnju komunikacije u tom klubu radi, svjedoči i podatak da je Cibonin šuter svoju odluku da napušta klub čelnicima objavio - SMS porukom...

Tek pola godine trajala je zagrebačka avantura Larryja Ayusa. Portorikanac je nakon razočaravajućih rezultata ove sezone te očitog neuklapanja u momčad odlučio otići. Sportski direktor kluba Mihovil Nakić razočaran je načinom na koji je Ayuso svoju odluku objavio čelnicima kluba: "Larry mi je poslao SMS poruku u kojoj je napisao da je kraj. Izrazio je nezadovoljstvo svojim udjelom u igri i neostvarivanjem ciljeva koje si je postavio i zbog kojih je ljetos došao. On sebe u ovom klubu više ne vidi te misli da je najbolje da se rastanemo. Nažalost, način na koji je to napravio nije najsretniji."

Ima li sada već bivši Cibonin igrač dodatnih financijskih potraživanja prema Ciboni? "Ne! Razgovarao sam i s njegovim agentom te ćemo novonastalu situaciju rješavati u skladu s onime što stoji u ugovoru."

Vezane vijesti

Cibonin trener Ivan Sunara dodao je da nikakvih problema u komunikaciji s Ayusom nije imao: "Moja komunikacija s njim, kao i s ostalim igračima, je jednostavna. On je kao lider imao posebne zadatke u napadu i uvjet da obrambene zadatke odradi korektno. Ja nisam imao problema s njim, kako na treningu, tako i na utakmicama. No, govor tijela je jedno, a njegovi brojevi i učinak na terenu nešto drugo..."

O Olimpiji tek nekoliko riječi

Cibona se nakon ispadanja iz Eurolige mora okrenuti domaćim i regionalnim natjecanjima. U subotu u Draženov dom stiže Union Olimpija. "Mi i Olimpija smo vrlo slični kompozicijski. Oni su napravili pomak s većom kvalitetom izvedbe domaćih igrača. Važna je uloga kapetana Miliča koji je lider ekipe i dosta se toga vrti oko njega. S druge strane, Hukić, Dragič, Rizvič, Zupan i ostali izvlače maksimum i bore se za boje kluba. Igraju izuzetno tvrdo i takvu utakmicu možete očekivati i u subotu. Model kojim ćemo se suprotstaviti je vrlo jednostavan. Trčanje i čvrsta obrana!", najavljuje Ivan Sunara.

Sportski direktor je tada ponovno preuzeo riječ govorivši o potencijalnim pojačanjima za sljedeću sezonu, opovrgnuvši koketiranje s Tonyjem Delkom: "Nije tajna da konstantno ispitujemo tržište, no o imenima kao definitivnim kandidatima ne mogu govoriti jer trenutno ne vidim igrača koji bi udovoljio onome što ekipi trenutno treba. Želim demantirati priče o dolasku Tonyja Delka. Istina je da nam je bio ponuđen, no o njemu se nije razgovaralo niti je itko o njemu ozbiljno razmišljao", izjavio je Nakić, dodavši kako do kraja sezone neće biti novih odlazaka iz kluba.

"Velik broj klubova traži vanjske igrače sa svih strana, ali zadnjih je godina priljev kvalitetnih Amerikanaca u Europu znatno smanjen. Ono koji nešto vrijede, ne žele doći u Europu, nego radije čekaju priliku za nove ugovore u NBA-u i zadovoljavaju se statusom tamo.", dodaje Nakić.

Odlazak nezadovoljnog Portorikanca neminovno postavlja pitanje planira li se Cibona okrenuti novim trendovima, primjerice orijentaciji na snage iz vlastitog pogona? "To je pitanje koje traži podrobniju analizu o europskoj košarci i ekipama koje su limitirane sredstvima i bazom igrača. Pogledajmo samo što se događa s hrvatskim igračima. Trenutno je malo hrvatskih igrača koji zadovoljavaju Cibonine kriterije. Stranci su nužnost! Pa jedan Lietuvos Rytas ima osam stranaca u ekipi, a riječ je Litvi, košarkaškoj naciji! Previše je predrasuda kada govorimo o broju stranaca u Ciboni", pojašnjava Cibonin sportski direktor.

"Želimo ulagati u svoje igrače, ali to ne ide preko noći. Došli smo do zida što se tiče hrvatskih igrača. Još prije 4-5 godina sam rekao da će Ciboni biti sve teže sklopiti ekipu. Previše je agenata oko klubova, igrači prebrzo odlaze...", ne gleda preoptimistično na budućnost Mihovil Nakić.

Cibona drugu godinu uzastopno nije uspjela plasirati se u Top 16 Eurolige. Čelništvo kluba ne poriče i vlastitu odgovornost za taj neuspjeh: "Ne bježim od svog dijela odgovornosti, svatko ima svoj udio u krivnji. Ali podsjećam da je i nemali dio vas novinara uoči sezone procjenjivao da je ovo bolja momčad nego lani. Doveli smo igrače koji su nam bili dostupni. U životu nije sve samo crno ili bijelo. Probali smo dovesti i Kasuna i Rudeža, ali njihova procjena je bila da će im biti bolje otići negdje drugdje", zaključio je Nakić.

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

KošarkaSkrolHKL
  • Najnovije
  • Najčitanije

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!