Zimski sportovi

Hosp najbliža veleslalomskom slavlju

Zvonimir Šimunović • subota, 26.01.2008.

Nicole Hosp vodeća je nakon prve vožnje šestog veleslaloma sezone. Austrijanki će najveće konkurentice za pobjedu u Ofterschwangu biti Talijanka Manuela Moelgg te sunarodnjakinje Elisabeth Goergl i Kathrin Zettel. Najveća domaća nada Kathrin Hoelz je na petom mjestu. Ana Jelušić ni ovoga puta nije izborila nastup u drugoj vožnji...

Na ne baš prezahtjevnoj veleslalomskoj stazi u njemačkom Ofterschwangu, na kojoj je najbitnije bilo agresivno odvoziti dugačke ravne dijelove i ne prepustiti se letargičnoj ritmičnosti, najbolje se u prvoj vožnji snašla vodeća skijašica Svjetskog kupa Nicole Hosp. Ona je u ključnom, srednjem dijelu staze nastupila s dovoljno brzine i došla do najbolje startne pozicije pred drugu vožnju. Hosp ove sezone u ovoj disciplini baš i nije previše oduševljavala (najbolja do danas peta) pa će biti zanimljivo vidjeti da li je i u veleslalomu dosegnula formu koja jamči veliki broj bodova za borbu u ukupnom poretku.

Austrijsku dominaciju potvrdile su svojim plasmanima Goergl i Zettel. Uz Denise Karbon, jedina veleslalomska pobjednica ove sezone Goergl, slabije je prošla prvim dijelom staze i odatle ponijela i krajnji zaostatak od skoro pola sekunde. Malo bolji nastavak sezone najavljuje četvrtim mjestom i Zettel kojoj je do sada najveći problem bio spojiti dvije dobre vožnje. Vidjet ćemo što je pripremila za današnji drugi nastup.

Da vrh ipak ne bude obojan samo crveno-bijelim bojama pobrinula se Manuela Moelgg koja se najviše približila vodećoj. Talijanka još ne zna za pobjedu u Svjetskom kupu, možda je danas baš njezin dan. Najdominantnija skijašica u ovoj disciplini ove sezone i vrlo vjerojatno osvajačica malog globusa Karbon, uz slomljenu je šaku uspjela se nakon prve vožnje plasirati među deset. Za nju je najvažnije u današnjem i dva preostala veleslaloma do kraja sezone ostvariti tek solidne plasmane koji će biti dovoljni za zadržavanje velike prednosti koju je stekla pobjedama na prve četiri utrke. Zadovoljstvo Azzurima daje i šesto mjesto Nicole Gius.

Nade domaći navijača u pobjedničko postolje jedne njemačke skijašice usmjerene su prema Kathrin Hoelzl koja za sada ima vrlo dobru poziciju i uz malo agresivniji nastup u drugoj vožnji moguće je ostvarenje želja. Najbolja Amerikanka je očekivano Julia Mancuso, dok je dobar nastup imala i Lindesy Vonn završivši na desetom mjestu.

Ana Jelušić sa startnim brojem 64 solidno je odvozila prvi dio staze i imala zaostatak tek nešto veći od sekunde. No, do kraja je skupila još više od dvije, što je bilo dovoljno tek za 45. mjesto.

Druga vožnja počinje u 13.30 sati.

Svjetski kup, Ofterschwang, veleslalom, skijašice, 26.01.2008., prva vožnja:
1. Nicole Hosp (Austrija) 1.09.76
2. Manuela Moelgg (Italija) + 0.36
3. Elisabeth Goergl (Austrija) + 0.48
4. Kathrin Zettel (Austrija) + 0.73
5. Kathrin Hoelzl (Njemačka) + 0.77
6. Nicole Gius (Italija) + 0.91
7. Julia Mancuso (SAD) + 1.03
8. Marlies Schild (Austrija) + 1.04
9. Denise Karbon (Italija) + 1.09
10. Lindsey Vonn (SAD) + 1.15
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!