Zimski sportovi

Peta pobjeda za Karbon

Zvonimir Šimunović • subota, 26.01.2008.

Veličanstvena Denise Karbon došla je nakon devetog mjesta u prvoj vožnji do pete pobjede u šestom veleslalomu sezone. Vodeća nakon prvog nastupa Nicole Hosp minimalno je zaostala za Talijankom, a utjehu Austrijanke imaju i u trećem i četvrtom mjestu Elisabeth Goergl i Kathrin Zettel. Ana Jelušić ni ovoga puta nije izborila nastup u drugoj vožnji...

Više ne postoje riječi kojima bi se na pravi način mogli opisati ovogodišnji veleslalomski nastupi Denise Karbon. Talijanka je u Ofterschwangu nastupila sa slomljenom šakom, u prvoj vožnji zauzela je devetu poziciju i činilo se kako će sigurnim drugim nastupom samo željeti doći do bodova koji bi osigurali mirnu završnicu sezone. Međutim, omalena je Talijanka pokaza koliko je velika skijašica i u drugom nastupu pomela konkurenciju i nakon “predaha“ u Mariboru vratila se na najvišu stepenicu veleslalomskog podija. Karbon je agresivno i brzo te što je najvažnije nepogrešivo odvozila drugu vožnju i uvjerljivo najboljim vremenom uspjela nadoknaditi zaostatak iz prve.

Druga Talijanka Manuela Moelgg, baš kao i njen brat Manfred u utorak u Schladmingu, nije uspjela ponoviti drugu vožnju i nakon drugog mjesta utrku je završila kao peta.

Austrijanci su možda malo nezadovoljni što Nicole Hosp prvi put u sezoni nije pobijedila i u veleslalomu, no njeno drugo te treće i četvrto mjesto Goergl i Zettel i više su nego dobra utjeha. Hosp je u gornjem dijelu staze napravila pogrešku koja joj je odnijela većinu vremena. Nakon toga je počela voziti opreznije što je na ovoj stazi danas značilo stvarati zaostatak. No, Hosp i dalje osvaja bodove koji znače povećanje vodstva u ukupnom poretku Svjetskog kupa. Treće mjesto za Goergl je potvrda vrlo dobre forme skijašice koja je jedina ove sezone bar na tren skinula s trona Karbon. Za Zettel, ovo je poravnanje drugog najboljeg rezultata ove sezone.

Da poredak u potpunosti ne bude u znaku Austrijanki i Talijanki pobrinula se Lindsey Vonn, koja je vrlo dobrom drugom vožnjom stigla do šestog mjesta i najboljeg veleslalomskog rezultata sezone. Popravak plasmana u drugoj su vožnji izborile i Jacquemod te Poutiainen. Domaćini su na kraju ostali malo razočarani jer je Hoelzl u drugoj vožnji izgubila četiri mjesta, dok Maria Riesch nije završila drugi nastup.

Ana Jelušić u prvoj je vožnji sa startnim brojem 64 solidno je odvozila prvi dio staze i imala zaostatak tek nešto veći od sekunde. No, do kraja je skupila još više od dvije, što je bilo dovoljno tek za 45. mjesto.

U ukupnom poretku Hosp je povećala prednost pred Vonn, dok u veleslalomu samo luda teorija može Karbon oduzeti mali kristalni globus.

Sutra (9.30h prva vožnja, 12.30h druga) se u ovom njemačkom skijalištu vozi slalom.

Svjetski kup, Ofterschwang, veleslalom, skijašice, 26.01.2008.:
1. Denise Karbon (Italija) 2.22.26
2. Nicole Hosp (Austrija) + 0.08
3. Elisabeth Goergl (Austrija) + 0.09
4. Kathrin Zettel (Austrija) + 0.22
5. Manuela Moelgg (Italija) +0.28
6. Lindsey Vonn (SAD) + 0.58
7. Marlies Schild (Austrija) + 0.71
8. Ingrid Jacquemod (Francuska) + 0.82
9. Kathrin Hoelzl (Njemačka) + 0.85
10. Tanja Poutiainen (Finska) + 0.90
...

Svjetski kup, ukupni poredak, skijašice:
1. Nicole Hosp (Aut) 839 bodova
2. Lindsey Vonn (SAD) 773
3. Maria Riesch (Njem) 713
4. Julia Mancuso (SAD) 703
5. Elisabeth Goergl (Aut) 651
5. Marlies Schild (Aut) 651
7. Denise Karbon (Ita) 619
8. Anja Pärson (Šve) 616
9. Tanja Poutiainen (Fin) 559
10. Renate Goetschl (Aut) 411
...
34. Ana Jelušić (Hrv) 135
...
55. Nika Fleiss (Hrv) 56
...

Svjetski kup, veleslalom, skijašice:
1. Denise Karbon (Ital) 560 bodova
2. Elisabeth Goergl (Aut) 379
3. Manuela Moelgg (Ital) 279
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!