Tenis

Samo Silvija i Iva prošle u 2. kolo

Bernard Jurišić • utorak, 16.01.2001.


Drugog dana prvog Grand Slam turnira sezone na teren su izašli svi naši predstavnici u pojedinačnoj konkurenciji. Samo dvoje od pet naših predstavnika u 1. kolu Australian Opena prošlo je u nastavak natjecanja. Silvija Talaja i Iva Majoli ostaju u Australiji, dok su se Ivan Ljubičić, Jelena Kostanić i Maja Palaversić oprostili od prvog velikog turnira sezone već na prvom koraku...


Silvija Talaja (Snimio: Danijel Lijović)

Naša najbolja tenisačica Silvija Talaja, bila je najuvjerljivija od svih naših predstavnika, pregazivši Australku Sandru Molik ne prepustivši joj ni jedan gem. Uz nju, prolazak u drugu rundu izborila je i Iva Majoli, pobjedom protiv Amerikanke Kristine Brandi 6:2, 7:6. U drugom kolu, Talaju očekuje ogled protiv 10. nositeljice Amande Coetzer iz Južne Afrike, a Majoli će prolaz u 3. kolo tražiti protiv Slovakinje Karine Habsudove.

Malo iznenađenje je poraz mlade Jelene Kostanić, jer je protivnicu dobila iz kvalifikacija. Njemica Andrea Glass slavila je 7:6, 6:4 i tako se plasirala u 2. kolo. Snage za dalje od prvog kola nije imala ni Maja Palaversić, koja je prošla tri naporna kola kvalifikacija. U prvoj rundi glavnog turnira poražena je od Amerikanke Nicole Pratt 4:6, 2:6.

U muškom turiniru već nakon prvog dana više nemamo predstavnika. Nakon što je Goran Ivanišević svoj nastup završio već u prvom kolu kvalifikacija, pobjedu u Australiji nije uspio izboriti ni Ivan Ljubičić. Bolji od njega bio je 16. nositelj Francuz Sebastien Grosjean rezultatom 0:6, 6:7, 4:6. Ljubičiću još preostaje nastup u paru s Amerikancom Jackom Waiteom, protiv brazilskog tandema Kuerten - Prieto.

Parovi očekuju i naše djevojke. Iva Majoli u paru s Južnoafrikankom Liezel Horn igra protiv španjolsko - njemačke kombinacije Sanchez Lorenzo - Schneider, Jelena Kostanić s Uzbekistankom Irodom Tuliganovom igra protiv belgijskog para Clijsters - Courtois, a ukoliko obje prođu, u 2. kolu igrat će jedna protiv druge.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Tenis
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!