Nogomet

Kamerun i Egipat bez milosti

Petar Plevnik • subota, 26.01.2008.

U susretima drugog kola skupine C Afričkog kupa nacija favoriti su bili neumoljivi. Kamerun se uvjerljivom pobjedom nad Zambijom iskupio za poraz od Egipta, koji je pak protiv Sudana upisao još jednu uvjerljivu pobjedu...

Čak pet novih igrača osvanulo je u početnom sastavu Kameruna u dvoboju protiv Zambije, u odnosu na poražavajućih 4:2 protiv Egipćana. Kamerunci su ovaj put zaigrali puno angažiranije, a do vodstva Nepobjedivi lavovi stigli su u 28. minuti, nakon što je Geremi sjajno izvedenim slobodnim udarcem s ruba 16-erca načeo mrežu Zambijaca.

Samo tri minute kasnije Kamerun je ni kriv ni dužan udvostručio svoju prednost. Geremi je duboko iz svoje polovine uputio loptu pred vrata Zambije, da bi najprije Nketani, a potom i Mwanza promašili loptu, pa Jobu nije bilo teško pospremiti loptu u praznu mrežu. Da obrana nije jača strana Zambije potvrdila je i 44. minuta, kada branič Chansa kardinalno griješi, što koristi Emana te lakoćom pogađa za 3:0.

U nastavku susreta obrana Zambije izdržala je do 65. minute, nakon što udarac Eto'oa iz slobodnog udarca pogađa u ruku nekog iz zambijske obrane, a napadač Barcelone dosuđeni 11-erac pretvara u svoj treći pogodak na prvenstvu. Nova katastrofalna reakcija posljednjeg reda Zambije uslijedila je u 83. minuti što ponovno koristi Job te zabija za 5:0, da bi počasni pogodak Zambije u posljednjem minuti susreta zabio Katongo.

Nakon uvjerljivog, ali prilično nesretnog poraza od Zambije, Sudan je prigodu za vađenje imao protiv branitelja naslova Egipta. Iako su Sudanci ponovno pružili dopadljivu partiju, Faraoni su nemilosrdno kaznili sve pogreške sudanske obrane. Upravo jedna takva u 28. minuti omogućila je Hosnyu da izađe sam pred vratara Muhgouba, koji ruši egipatskog napadača, a Hosny iz 11-erca dovodi svoju momčad u vodstvo.

Nada Sudanaca da mogu doći do izjednačenja trajala je sve do 77. minute, kada rezervist Aboutrika na dodavanje Zakija iz drugog pokušaja matira Muhgouba. Da je izbornik Egipćana pogodio s izmjenom, Aboutrika je dokazao i u 84. minuti, kada se sjurio u 16-erac i pogotkom u bliži kut postavio konačnih 3:0, rezultat kojim je Sudan izgubio sve izglede za plasman dalje.

Afrički kup nacija, skupina C, drugo kolo:
Kamerun - Zambija 5:1, Egipat - Sudan 3:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!