Zimski sportovi

Miller vodi, Kostelić odličan

Goran Tomičić • nedjelja, 27.01.2008.

Bode Miller vodeći je nakon spustaškog dijela superkombinacije u Chamonixu, a manje od sekunde zaostali su samo Cuche i Jerman. Ivica Kostelić opet je odvezao izvrsno i ponovio izvanredno osmo mjesto. Vožnja Natka Zrnčića-Dima bila je solidna, a nalazi se na 23. mjestu...

Miller je odvezao još jedan odličan spust i uspio nadmašiti Cuchea, a ključnu prednost stekao je u sredini. Budući da ima veliku prednost ispred ostalih slalomaša, za pobjedu bi bilo dovoljno mirno odvesti slalom, ali to ipak nije njegov stil. U izvrsnoj formi je Didier Cuche, ali čak ni on nije mogao protiv Millera, ali naravno da u slalomu neće očuvati ovu poziciju. Isto vrijedi i za trećeplasiranog Jermana, čovjeka koji je Slovencima vratio interes za skijanje.

Bila je to još jedna savršena spustaška vožnja Ivice Kostelića. Nakon prvog dijela zaostao je samo 27 stotinki za tada vodećim Cucheom, a sjajan ritam u sredini povisio je to vrijeme na savršenih sekundu i 15 stotinki, a donji dio odvezao je slično kao u klasičnom spustu i nije mnogo izgubio. Ivica mora slalom odvesti sigurno i to će biti dovoljno za najmanje drugo mjesto, budući da je od slalomaša samo Miller ispred njega.

Za našim najboljim skijašem najmanje zaostaje Berthod (0:18), a tri stotinke iza je Albrecht. Grange je od Ivice bio sporiji čak sekundu i 70 stotinki, a tek 20 stotinki manji zaostatak ima Raich, što probuđenom Ivici otvara fantastičnu priliku u slalomu.

Natko Zrnčić-Dim odvezao je nešto rezerviranije, ali ipak se nalazi na lijepoj 23. poziciji, sa solidnim izgledima za popravljanje rezultata. Treći naš predstavnik bio je Tin Široki, koji je lijepom i prilično sigurnom vožnjom potvrdio da hrvatsko skijanje ima neopisivo mnogo potencijala. Završio je na 46. mjestu uz četiri sekunde i 59 stotinki zaostatka.

Chamonix, superkombinacija, spust
1. Bode Miller (SAD) 1:41:70
2. Didier Cuche (Švi) +0:32
3. Andrej Jerman (Slo) +0:66
4. Didier Defago (Fra) +1:01
5. Peter Fill (Ita) +1:26
6. Patrick Staudacher (Ita) +1:27
7. Niklas Rainer (Šve) +1:46
8. Ivica Kostelić (Hrv) +1:48
8. Johan Clarey (Fra) +1:48
10. Thomas Lanning (SAD) +1:65
...
23. Natko Zrnčić-Dim (Hrv) +2:37
...
46. Tin Široki (Hrv) +4:45

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!