Nogomet

Tunis rutinski, Angola šokirala Senegal

Ivana Spahija • nedjelja, 27.01.2008.

Drugi susreti skupine D afričkog Kupa nacija donijeli su ponešto iznenađenja. Reprezentativci Angole su s uvjerljivih 3:1 došli do pobjede nad Senegalom, a istim je rezultatom selekcija Tunisa svladala Južnu Afriku, čime su se Angola i Tunis našli korak bliže četvrtfinalu...

Nogometaši Angole priredili su senzaciju i s uvjerljivih 3:1 svladali reprezentaciju Senegala u kojoj su u početnih 11 startali nogometaši koji igraju u francuskim ili engleskim ligama. Ipak, ni ta "europska" elita nije uspjela parirati raspoloženoj selekciji Angole. Golijadu na Tamale stadionu otvorili su reprezentativci Senegala pogotkom u 20. minuti susreta. Diouf je izveo slobodan udarac, a loptu je glavom u mrežu zakucao Diawara za vodstvo Senegalaca od 1:0.

I u otvaranju drugog poluvremena bolje su krenuli nogometaši Senegala, u 48. minuti slobodan udarac Dioufa krajnjim je naporima uspio obraniti vratar Angole Lama. Dvije minute kasnije Angola je uspjela doći do pogotka, Manucho je glavom svladao Sylvu i poravnao rezultat na 1:1.

Uslijedile su dvije propuštene prilike Senegala za vodstvo, a obje nije iskoristio Niang. U 55. minuti udarac Nianga završio je pokraj gola, a minutu kasnije napadač Senegala nije stigao dohvatiti idealnu loptu upućenu od Kamare. Silni promašaji Senegalu su se osvetili u 67. minuti, nakon izvedenog udarca iz kuta vratar Sylva se mučio s loptom na gol-crti, a tu se našao Manucho koji ju je pospremio u mrežu za vodstvo Angole od 2:1. Deset minuta kasnije Flavio je glavom svladao Sylvu za konačnih 3:1 i veliku pobjedu Angole koja se našla korak do četvrtfinala.

Druga utakmica donijela je dvoboj Tunisa i Južne Afrike, a reprezentacija Tunisa je upisala pobjedu sa sigurnih 3:1. Vodstvo Tunižanima je već u osmoj minuti donio Dos Santos. Nogometaši Južne Afrike teško su dolazili do lopte i Tunižani su potpuno vodili igru.

Reprezentativci Tunisa do drugog su pogotka došli u 31. minuti susreta. Udarac Dos Santosa se od grede odbio do Ben Saade koji je svladao Josephsa za vodstvo Tunisa od 2:0. Samo dvije minute nakon toga Dos Santos se ponovno upisao u strijelce, s lakoćom je zaobišao obranu Južne Afrike i zatresao mrežu Josephsa za velikih 3:0 Tunisa.

Drugo poluvrijeme su nešto ofanzivnije započeli nogometaši Južne Afrike, ali bez veće opasnosti po vrata Kasraouija. U 53. minuti je Zuma udarcem s ruba šesnaesterca pokušao iznenaditi vratara Tunisa, ali je Kasraoui bio na mjestu i otklonio tu opasnost. Južnoafrikanci su ipak uspjeli stići do počasnog pogotka, i to u 85. minuti, a rezultat je na konačnih 3:1 postavio Mphela. Tunis je ovom pobjedom preuzeo vodeće mjesto skupine D, iako ima isti broj bodova kao Angola, ima nešto bolju gol-razliku.

Afrički Kup nacija, skupina D, rezultati: Tunis - Južna Afrika 3:1, Senegal - Angola 1:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!