Nogomet

Senegalci ostali bez izbornika

Vedran Babić • ponedjeljak, 28.01.2008.

Poljski stručnjak Henryk Kasperczak dao je ostavku na mjesto izbornika nogometne reprezentacije Senegala samo dan nakon što su poraženi od Angole u drugom kolu Afričkog kupa nacija...

''Ponudio sam svoju ostavku Savezu i prihvatili su je. Ja sam taj koji je najviše odgovoran za loše rezultate'', objasnio je svoju odluku Kasperczak.

Samo jedan bod iz prve dvije utakmice u skupini D Kupa nacija je daleko ispod očekivanja domaće javnosti, jer je Senegal slovio za jednog od glavnih favorita svoje skupine. No, remi od 2:2 protiv Tunisa te sinoćnji poraz od Angole s 3:1 ukazao je na stvarno stanje stvari, koje Kasperczak očigledno nije mogao podnijeti.

61-godišnji Poljak je kao igrač nastupio za reprezentaciju na dvije svjetske smotre (1974. i 1978.), a dugu trenersku karijeru započeo je prije točno 30 godina u francuskom Metzu. Od ostalih afričkih selekcija vodio je još i Obalu Bjelokosti, Tunis, Maroko i Mali.

Kako javljaju iz Senegala, zamjena za sada već bivšeg izbornika je njegov pomoćnik Lamine N'Diaye, koji će voditi sastav u posljednjoj utakmici skupine u četvrtak protiv Južne Afrike.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!