Ostali sportovi

Sretna nova, Blanka!

Bernard Jurišić, Maja Giljanović • utorak, 29.01.2008.

Iz stožera Blanke Vlašić stizale su informacije da je svjetska prvakinja "bolja nego ikad". Prvo natjecanje ove sezone, miting u švedskom Göteborgu, to je i potvrdio. Uvjerljiva pobjeda, pregažena konkurencija i novi rekord mitinga...

Blanka Vlašić već u prvom nastupu u 2008. godni najavila je da će i ove godine biti moćna. Pobjeda u prvom dvoranskom nastupu ove sezone, u švedskom Göteborgu, ni jednog trenutka nije došla u pitanje, a letvica je "preživjela" i novi rekord mitinga - 201 centimetar.

Blanka je propuštala redom 175, 180 i 184 centimetra da bi potom na 187 i 190 upisala dva skoka visoko ponad letvice. Sljedeće podizanje, na 193 centimetra je donijelo prvu nesigurnost, ali popravnim iz drugog pokušaja je obranila prvu poziciju ispred Ruskinje Svetlane Školine.

196 je odlučila propustiti, a dva centimetra više preskače iz prve. U tim je trenucima osigurala pobjedu s obzirom da Školina triput ruši na visini koja bi predstavljala njen novi osobni rekord (21-godišnjakinja je dosad preskočila upravo 196 dostatnih za drugo mjesto) dok su, smatralo se uoči samog natjecanja, Blankine glavne konkurentice domaća uzdanica Emma Green i Ukrajinka Vita Palamar otpale još ranije na 193 odnosno razočaravajućih za 30-godišnju Ukrajinku 184 centimetara. Treća je, pak, ostala također na 193 (ali uz manji broj rušenja) Jekaterina Savčenko.

Letvicu Blanka odlučuje podići na 201, visinu novog rekorda mitinga, a uspješnim skokom iz drugog pokušaja, nekadašnja dvostruka juniorska svjetska prvakinja najavljuje da strašan niz pobjeda iz lanjske sezone neće skoro stati. Dva metra i jedan centimetar su, naime, ujedno i vodeća visina godine jer dosadašnja liderka Jelena Šlesarenko je koncem prošlog tjedna zastala na točno dva.

Naredni nastup Blanka ima u nedjelju 3. veljače u njemačkom Arnstadtu.

Göteborg:
1.Vlašić (HRV) 201
2.Školina (RUS) 196
3.Savčenko(RUS) 193

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!