Košarka

"Mi smo Zadar, a Žalgiris je Cibona"

Tomislav Globan • petak, 01.02.2008.

Litavci su do trijumfa nad Cibonom došli teže nego što se očekivalo, a trener Aleksandar Trifunović pospani početak svoje momčadi opravdao je - komornom atmosferom u Draženovom domu...

Srpski stručnjak na kormilu Rytasa Aleksandar Trifunović neugodno se iznenadio načinom na koji je njegova momčad otvorila meč s Cibonom: "Spavali smo u prvom poluvremenu. Znali smo da će ovo biti psihološki teška utakmica. Tišina u dvorani samo nam je otežala posao jer se puno lakše motivirati kada igrate pred punim tribinama. U kakvom smo stanju bili svjedoči i to da u drugoj četvrtini nismo ni ušli u bonus i cijelo smo poluvrijeme igrali koš za koš, što nije naša igra. S minus devet na poluvremenu još smo dobro i prošli. Da nam je protivnik bila neka bolja ekipa od Cibone, mogli smo biti unakaženi."

Lietuvos je na kraju prvoplasirana momčad skupine B, ispred bogataša poput Maccabija, Unicaje i Efesa. Za Trifunovića to nije neočekivano: "Neki nas još uvijek doživljavaju kao iznenađenje, ali mi zaslužujemo biti prvi u ovoj skupini zbog razine igre koju smo pokazali od prvog do zadnjeg kola."

Vezane vijesti

Trifunović je situaciju u hrvatskoj klupskoj košarci usporedio s litavskom: "Cibona i Zadar biju istu bitku za te proklete euroligaške bodove koju mi vodimo sa Žalgirisom u Litvi, samo što smo u obrnutim ulogama - mi smo Zadar, a Žalgiris je Cibona. Vi (Cibona, op.a.) se morate što prije okrenuti onome što je život, domaćem prvenstvu, da se ne nađete u situaciji da žalite za ovom sezonom", izjavio je trener Rytasa, inače bivši igrač Zadra, osvrćući se na veliku borbu u nacionalnim prvenstvima za bogati trogodišnji euroligaški ugovor s Ulebom.

Trener Cibone Ivan Sunara jedva je progovorio "dvije riječi" nakon četvrtog uzastopnog europskog poraza Cibone na svom parketu: "Igrali smo strpljivo u prvom poluvremenu, no nažalost nismo to znali pretvoriti u osjetljiviju rezultatsku prednost. Kada se Rytas konsolidirao u obrani, počeli su nas kažnjavati u tranziciji i napadačkim skokovima. Na kraju smo promašivali otvorene šuteve, oni su svoje pogodili i ja im čestitam na zasluženoj pobjedi."

Mladi Filip Krušlin ponovno nije dobio ni minute na parketu. Takva odluka čudi s obzirom da se radilo o rezultatski potpuno nebitnoj utakmici za Cibonu. U utakmicama koje su, pak, odlučivale Ciboninu europsku sudbinu, kao primjerice ona protiv Arisa, 19-godišnjak je dobivao značajne role. Kakva logika stoji iza takvog poteza Ciboninog stratega? "To je bila moja odluka", kratko i nejasno odgovorio je Sunara na jedino pitanje novinara nakon završetka katastrofalne europske Cibonine sezone.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!