Nogomet

Sir Alex podržao Fabija

Goran Damjanić • petak, 01.02.2008.

Menadžer Manchester Uniteda i jedan od najboljih trenera na svijetu Sir Alex Ferguson, podržao je svog kolegu novopečenog izbornika Engleske Fabia Capella u njegovoj odluci da Davida Beckhama izostavi s popisa kandidata za prijateljsku utakmicu koju Gordi Albion igra protiv Švicarske idući tjedan…

Sir Alex i Becks dijele dugu zajedničku povijest. Upravo je magični Škot jedan od najzaslužnijih ljudi što je Beckham danas planetarno popularna superzvijezda. Naime, 1993. Ferguson je Beckhamu dao priliku da zaigra za prvu ekipu slavnog Manchestera. Tada 18-godišnji Beckham našao se uz rame velikana kao što su Eric Cantona, Roy Keane i ostali slavni vragovi. Njihova ljubav bila je velika i trajala je gotovo cijelo desetljeće, no jednoga dana i ona je pukla. Posljedica njihovih čestih svađa u sezoni 2002./2003., kada su svlačionicom Old Trafforda letjele i kopačke, bilo je Davidovo pakiranje i selidba u Madrid. Maneken koji danas zarađuje ogromne novce u LA Galaxyju, pod Fergusonovom je palicom odigrao više od 260 utakmica u crvenom dresu.

To je bilo nekada, a evo što danas škotski strateg misli o Becksu i njegovom (ne)igranju za Tri lava. "Nisam iznenađen što nije na popisu reprezentativaca. Slažem se s Fabiom koji kaže kako David trenutno nema dovoljno utakmica u nogama. On želi igrače koji igraju, a David trenutno ne igra. Morate razmišljati kao Fabio u ovoj situaciji. On mora pobijediti u toj utakmici, jer mu je to prva utakmica na kormilu Engleske", izravan i vrlo jasan je bio Fergie.

Beckham je za Englesku odigrao 99 utakmica i silno želi upisati stoti nastup. U MLS-u trenutno traje stanka, pa je Beckham posljednjih nekoliko tjedana trenirao u rodnom Londonu s momčadi Arsenala, ne bi li održao dobru formu baš zbog reprezentacije. Don Fabio mu je u telefonskom razgovoru rekao kako ga nije prekrižio zauvijek, već samo za ogled protiv Švicaraca, pa se Beckham nada kako će kraj njegovog imena i broja odigranih utakmica za Gordi Albion uskoro stajati brojka 100.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!