Nogomet

Metz šokirao Strasbourg

Maja Giljanović • petak, 01.02.2008.

Uvjerljivo najslabija momčad Le Championnata, Les Grenats iz Metza u šesnaestini su finala Francuskog kupa na gostovanju zaskočili Strasbourg eliminiravši ga pogocima mladog Aguirrea i još mlađeg Pjanića...

Na Meinau su snage odmjerila dva do prošle sezone drugoligaša, a "stručnjaci" su Furlanovu momčad još od ždrijeba prošlog mjeseca vidjeli kao sigurnog pobjednika u ogledu s fenjerašem koji je u prva 23 kola osvojio mizernih devet bodova. Puoliquenovi igrači kaskaju za 19. mjestom 14 bodova i u povijesti Lige nije se dosad slabije krenulo u sezonu.

Kup je, međutim, druga priča: u prošloj je rundi Metz demolirao četvrtoligaša, protiv Vesoula je slavio sa 6:1, ali večerašnja pobjeda protiv 13. momčadi prvenstva vratit će im osmijeh na lice. Posve zasluženo unatoč podosta sreće jer nakon prvog poluvremena bez ijedne suvislije prigode (s obje strane) do vodstva su gosti stigli u 47. minuti poslije nerazumljive greške Bellaida koji Wilmeru Aguirreu spušta loptu pravo na nogu pa je Peruanac s lakoćom posprema iza leđa nemoćnog vratara Puydeboisa.

Nekadašnji igrač Allianze iz Lime strijelac je također i povećanja prednosti u 63., a hattrick mu promiče pet minuta prije isteka 90. nakon neuspješno izvedenog jedanaesterca. Okruglih 3:0 u prvoj minuti sudačke nadoknade lijepim golom koji otkriva svu širinu njegovog talenta postavlja 17-godišnji vlasnik dvije putovnice, luksemburške i bosanskohercegovačke (izborniku Kodru se odposljednjeg dana siječnja može staviti na raspolaganje), Miralem Pjanić.

U frenetičnoj završnici Boulogne je na svom terenu propustio iskoristiti hvatanje Toursovog vodstva u drugoj minuti nadoknade susreta. Trećeligaše je u vodstvo 15 minuta prije kraja doveo Diagouraga da bi Liri poravnao u 92., ali uzalud. Drugoligaški je skalp pogotkom u nadoknadi drugog produžetka skratio Lopez-Peralta.

Velika većina preostalih susreta, preciznije njih 11, igra se sutra dok su za nedjelju ostavljena tri.

Francuski kup, 1/16 finala:
Strasbourg - Metz 0:3, Boulogne-sur-Mer(2) - Tours (3) 1:1 (1:2 nakon produžetaka).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!