Nogomet

Afrikanci okrunili najbolje u 2007.

Maja Giljanović • subota, 02.02.2008.

Izbornici 53 članice CAF-a (afričkog pandana Uefe) proglasili su u Togu najboljeg nogometaša, momčad, klub, lokalca i nadu afričkog nogometa u protekloj 2007. godini...

Prvo je mjesto u poretku igrača, i to po prvi put u povijesti izbora, pripalo Europljaninu rođenjem - Fredericu Kanouteu. 30-godišnjak je rođen u Francuskoj, nastupao je kao Lyonov igrač u dresu U-17 reprezentacije Les Bleusea da bi se od 2004. odlučio odazvati pozivu zemlji svog porijekla Maliju. Napadač Seville prvi je Malijac dobitnik naslova Nogometaša godine nakon premijernog izbora sunarodnjaka mu Salifa Keite 1970. Prvo mjesto zaslužio je igrama u klupskom, Sevillinom dresu koju je predvodio do slavlja u Kupu UEFA, odnosno Kupu kralja te reprezentativnom, malijskom, u kojem je na Kupu nacija prije tri dana ozlijeđen propustio suigračima pomoći izboriti protiv Obale Bjelokosti prolaz u četvrtfinale.

Drugo je mjesto pripalo lanjskom pobjedniku, Chelseajevom Bjelokošćaninu Didieru Drogbi dok je treće osvojio njegov suigrač Ganac Michael Essien.

Obala Bjelokosti je proglašena momčadi, tuniski i afrički prvak Etoile Sahel klubom godine, napadač Etoilea Armine Chermiti najboljim igračem koji kruh zarađuje baš u Africi te Clifford Mulenga, 20-godišnji Zambijac od siječnja član izraelskog Maccabija Petach Tikve, mladim igračem godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!