Nogomet

Muke po prvoligašima

Maja Giljanović • subota, 02.02.2008.

Šesnaestina finala Francuskog kupa prošla bi uglavnom po planu da dva drugoligaša nisu trima torpedima ispratili Nicu odnosno Auxerre jer ostali su, uz veće ili manje porođajne muke, izborili prolaz u osminu finala...

Četvrtoplasiranu momčad Le Championnata, Antonettijevu Nicu je s tri pogotka u mreži novog reprezentativnog Domenechovog kandidata Llorisa ispratio osmi sastav Ligue 2, Angers. Domaćine je u vodstvo doveo Efolou pogotkom u 24. minuti, a u nastavku je pitanje pobjednika razriješio Ben Khalfallah, zabivši dvaput u 79. i 89. minuti. Bamogo je, pak, u prvoj minuti nadoknade samo ponešto uljepšao otužni dojam.

Prvoligaški je također skalp skinula i Bastia. Četvrtoplasirani drugoligaš je, naime, protiv, ukoliko se skoro ne probude sljedeće sezone protivnika u istom rangu, Auxerrea slavila s okruglih 3:0 pogocima u prvih 15 minuta susreta. Bijelima je krenulo naopako skrivljenim jedanaestercem kojeg u vodstvo u 6. minuti pretvara Andre, prekaljeni je prvoligaš (igrao u Rennesu, Nantesu, Guingampu, a sezonu je proveo i u Premiershipu braneći dres Boltona) prednost podebljao u 12. da bi Coulibaly dovršio posao protiv indisponirane 18. momčadi prvenstva.

Uvjerljivo, ali samo naizgled, prolaz dalje je izborio PSG. Le Guenove je igrače pošteno zabrinuo petoligaš Le Poire-s/vie: vodstvo (na Nantesovom Beaujoireu) Parižana preko Mendyja u 52. minuti Pallier je anulirao nepune dvije minute potom, ali je dvama pogocima u razmaku od minute i pol (75.) Bjelokošćanin Diane na koncu stvari postavio na svoje mjesto.

Branitelj naslova pobjednika Kupa, Sochaux je poveo pogotkom Isabeya nakon pola sata igre, ali je Clement Montpellieru u 60. osigurao produžetke. U njima, pak, nije bilo golova pa su lutrijom jedanaesteraca Peugeot-Boys ostali u igri na Saint-Denisu braniti penalima lani protiv Marseillea osvojenu kantu.

Ni Lille nije briljirao, ali je pogodak Fauverguea u 89. minuti dostajao za prolaz kod petoligaša Lyon-la-Ducherea dok je Bordeaux u međusobnom okršaju prvoligaša zasluženo slavio protiv Le Mansa. žIrondincima je osminu finala pogotkom u 15. minuti izborio Wendel, a ogromne zasluge idu i vrataru Rameu koji je spektakularnom obranom Coutaderovog udarca glavom spasio, činilo se, siguran gol u 27. minuti.

Lorient je, pak, nakon penala eliminirao Rennes, a prošlogodišnji prvoligaši Sedan i Nantes također su nakon 120 minuta igrali bez golova da bi na koncu prolaz dalje izborio domaći sastav.

Sutra će od preostala tri dvoboja daleko najvatrenije biti na Velodromeu gdje Marseille ugošćuje Lekin i Pokrivačev Monaco dok Lyon i Nancy idu na noge kod četvrto odnosno petoligaša, Croix-de-Savoie i Carquefoua.

Francuski kup, 1/16 finala:
Lyon-la-Duchere (5) - Lille 0:1, Sochaux - Montpellier 1:1 (4:3 nakon jedanaesteraca), Le Poire-s/vie (5) - PSG 1:3, Angers (2) - Nice 3:1, Bordeaux - Le Mans 1:0, Bastia (2) - Auxerre 3:0, Lorient - Rennes 0:0 (3:1 nakon jedanaesteraca)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!