Nogomet

Lyon sa zvukom sirene

Maja Giljanović • nedjelja, 03.02.2008.

Prvaci iz Lyona teškom su mukom izborili prolaz u osminu finala Francuskog kupa, ali naslovnice su eliminacijom Nancyja sasvim prisvojili amateri iz Carquefoua...

Teško da je trećeplasirana momčad Le Championnata olako shvatila protivnika: Pablo Correa je na travnjak poslao najjaču moguću momčad osnaženu povratnicima s Kupa nacija, Zerkom i Chretienom (nedostajao je samo Youssouf Hadji), međutim, muka koju posljednja dva mjeseca proživljavaju bez prvenstvene pobjede nastavila se u još gorem izdanju.

Nancy u prvom poluvremenu doslovce nije stvorio nijednu suvisliju prigodu, a prvoligaševu je nemoć u nastavku još više naglašavala srčanost petoligaša bodrenih bučnom podrškom nekih 5.000 suseljana (jedna trećina Carquefoua).

U produžecima prvi je pokleknuo upravo Nancy, a radost je domaćinima donio Delanoë u 100. minuti. Fortune nepunih pet minuta potom poravnava, a baš kad se činilo da ćemo do odluke doći lutrijom jedanaesteraca, Le Paih kapetanski zabija pored nemoćnog Gregorinija i osigurava svojoj momčadi nevjerojatan podvig prolaska u osminu finala Coupe de Francea.

Lyon također nije briljirao. Naprotiv. Da je imalo pravde, četvrtoligaš je Lavove trebao ispratiti s barem tri lopte u mreži, međutim, vrhunski raspoloženi Gregory Coupet spasio je obraz indisponiranim suigračima. Francuski je reprezentativni vratar, naime, obranio triput ispred Perrina i Tommasa koji su sami izlazili licem-u-lice s 35-godišnjakom, a nepravdu je začinio pogodak Freda iz slobodnog udarca u 80. minuti kojem je kumovala slaba reakcija vratara Croix-de-Savoie Duranda.

U 21 sat na Velodromeu se igra još jedini preostali susret između lanjskog finalista Marseillea i Lekinog i Pokrivačevog Monaca.

Francuski kup:
Carquefou (5) - Nancy 0:0 (2:1 nakon produžetaka), Croix-de-Savoie (4) - Lyon 0:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!