Nogomet

Marseille u skladu s reputacijom

Maja Giljanović • nedjelja, 03.02.2008.

U posljednjem susretu šesnaestine finala Coupe de Francea Marseille je u veoma dopadljivoj utakmici potvrdio renome meštara Kupa pobijedivši Monaco naših Jerka Leke i Nikole Pokrivača...

Geretsova je momčad, naime, Kup osvojila rekordnih 10 puta, a s obzirom da na komad srebrnine čekaju još od 1993. i Kupa prvaka (posljednji je Kup na Velodrome, pak, stigao još 1989.) ne čudi silina kojom su istrčali protiv Monaca u njihovom tek drugom međusobnom kup-okršaju. Prvi je inače također pripao Marseilleu, a radilo se upravo o finalu '89. kada je u pobjedi 4:3 Jean-Pierre Papin, današnji trener Lensa, upisao hat-trick.

Marseille je u susret ušao na krilima prošlotjednog remonta Caena (6:1 i hat-trick Cissea), a za poraz ne znaju od sredine prosinca i Liverpoolovih 4:0 u Ligi prvaka. Da će uslijediti i četvrta uzastopna pobjeda dao je naslutiti odmah u sedmoj minuti Valbuena snažno desnicom probivši vratara Ruffiera. Nepune tri minute potom prednost prekrasnim golom podebljava Grandin, a loše vijesti za Monaco pristižu u valovima: Piquionneovo smanjenje u 24. sudac Poulat poništava zbog nepostojeće ofsajd-pozicije francuskog reprezentativca.

U nastavku je trener Ricardo u igru uveo Leku umjesto Nenea, a nije se gotovo ni krenulo s centra kad je Cisse umalo povisio na nedostižnih tri razlike. Francuskom reprezentativnom strijelcu, međutim, vratnica zaustavlja udarac u 49. minuti. Nekadašnji je Liverpoolov igrač ipak strijelac desetak minuta potom kada Ruffierovu slabu intervenciju nakon ubačaja Krupoviese sprovodi u prazna vrata.

Monaco je do konca susreta uspio samo postići počasni pogodak u 70. minuti preko Bakara, a na asistenciju taman s klupe ušlog Gakpea, pa će na prvu pobjedu s gostovanja na Velodromeu nakon prosinca 2003. godine Kneževi još morati pričekati.

Francuski kup, 1/16 finala:
Marseille - Monaco 3:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!