Rukomet

CO uvjerljivo, Karlovac slavio u Splitu

Zvonimir Šimunović • ponedjeljak, 04.02.2008.

Prema očekivanju, rukometaši Zagreb Croatia osiguranja i Karlovca izborili su četvrtfinale Hrvatskog kupa za rukometaše. Zagrebaši nisu imali većih problema u gradskom dvoboju protiv Dubrave, dok je Koteks namučio Karlovac....

Lagano zagrijavanje za drugi krug Lige prvaka rukometaši Croatia osiguranja imali su u istočnozagrebačkom kvartu gdje su u utakmici bez obrana (ukupno čak 77 pogodaka) od početka susreta stvorili razliku koja je na poluvremenu bila plus jedanaest. U nastavku je igrom na razini treninga CO održalo jednaku razliku. Za CO najvažnije je bilo sačuvati se od ozljeda za nedjeljni nastup protiv Portland San Antonija.

Karlovac je u Split stigao u statusu favorita što je na kraju i potvrdio prolaskom u daljnju fazu natjecanja. Karlovac je u finišu prvog poluvremena stvorio dva pogotka prednosti (10:12), no Koteks u nastavku hvata priključak i sve do 18:18 pobjednik je neizvjestan. Tada Karlovčani postižu dva uzastopna pogotka kojima rade, kasnije se pokazalo, nedostižnu prednost koju su do kraja i povećali.

Najefikasniji kod pobjednika Batinić, Đono i Đanković s po šest pogodaka, a u redovima Koteksa najbolji je bio Maretić (također šest pogodaka).

Parovi četvrtfinala bit će ždrijebani u utorak, 5. veljače, a za sada je poznato sedam sudionika. To su: CO, Karlovac, Perutnina PIPO IPC, Osijek, Poreč, Medveščak i Zamet. Još će im se pridružiti pobjednik dvoboja Arena – Nexe.

Hrvatski rukometni kup (m), osmina finala:
Dubrava – Croatia osiguranje 34:43 (13:22), Koteks – Karlovac 22:26 (10:12).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!