Nogomet

Drogba ogorčen i to s pravom

Maja Giljanović • utorak, 05.02.2008.

Drugoplasirani u izboru za nogometaša Afrike 2007. godine Didier Drogba zapravo je prvoplasirani, ali zbog neodlaska na ceremoniju proglašenja pobjednika, Afrički nogometni savez mu je oduzeo nagradu i dodijelio je sljedećem u poretku glasovanja Fredericu Kanouteu...

Sramotnu je odluku CAF-a potvrdio Nogometni savez Obale Bjelokosti, a sam Drogba (najbolji također i godinu ranije) je izjavio: "Van pameti je da se organizacija proglašenja nogometaša godine poklapa s Kupom nacija. U Lome" (glavni grad Toga u kojem se održala svečanost) "nisam otišao prvenstveno iz poštovanja prema suigračima. Dva dana prije četvrtfinala Kupa" (nedjeljni dvoboj s Gvinejom) "nije mi padalo na pamet napuštati momčad. Također mi nije bilo do osobitog slavlja nakon smrti sina nekadašnjeg izbornika Ulija Stielikea", pojasnio je napadač Chelseaja.

Drogba je još organizatorima izbora poručio da se s njim pri sljedećim proglašenjima ni ne zamaraju: "Sasvim su jasno pokazali svoje pravo lice. Ultimatumom tipa dođi u protivnom ostaješ bez nagrade bacili su sjenu na afrički nogomet i ne želim da se moje ime više vezuje uz njihov izbor".

Nogometašem Afrike u protekloj sezoni inače je proglašena prvotna prva pratilja, napadač Seville i Malija, Frederic Kanoute.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!