Vodeni sportovi

Najveća ikad propušta Peking

Maja Giljanović • utorak, 05.02.2008.

Birgit Fischer, neprikosnovena kraljica kajaka, prva u povijesti koja je olimpijska odličja osvajala u razmaku od 24 godine, odlučila se propustiti Olimpijske igre u Pekingu...

"Razočarat ću navijače, ali nema druge. Dugo sam premišljala, vagala mogućnosti, ali jedina je istina da se ne osjećam dovoljno spremnom i smatram da u preostalih sedam mjeseci ne mogu dostići optimum forme kojim bi ravnopravno konkurirala za najviši plasman", izjavila je 45-godišnjakinja.

Fischer je inače veličanstvenu olimpijsku karijeru započela još kao 18-godišnji curetak osvojivši kao najmlađa ikad zlato na Igrama u Moskvi 1980. u dresu Istočne Njemačke. U DDR-ovim bojama je slavila i u Seoulu 1988., a po ujedinjenju Njemačke zlatna je odličja osvajala četiri puta uzastopce u Barceloni, Atlanti, Sydneyju i Ateni. Praznom je rubrika ostala samo 1984., ali ne njenom krivicom jer je Los Angeles propustila zbog komunističkog bojkota Igara u Los Angelesu.

S 42 godine u Ateni završivši krug postavši također i najstarija osvajačica olimpijskog zlata u povijesti, Fischer predaje palicu mlađima, a bez sumnje će prazninu izazvanu umirovljenjem 27-erostruke (!) svjetske prvakinje biti nemoguće nadomjestiti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!