Nogomet

Lansirana Pumina kampanja ''Until then''

Sponzorirani članak • srijeda, 27.02.2008.

PUMA je objavila lansiranje svoje nove udarne nogometne kampanje pod nazivom „Until then“ radi promidžbe svog novog koncepta. Svjetska premijera televizijske reklame emitirana je u popularnoj emisiji Soccer AM postaje Sky Sports…

Reklama futurističkog stila snimljena je u Londonu, obrađena u Los Angelesu, a prikazuje svjetske PUMINE zvijezde Samuela Eto'oa, Gianluigija Buffona, Nicolasa Anelka, Fredrika Ljungberga, Petera Croucha, Alexandera Freija i Marija Gomeza u obradama za televiziju, tisak, maloprodaju i internet. I drugi će se igrači pojaviti u verzijama za tisak i maloprodaju na lokalnoj razini.

„Until then“ potrošaču daje uvid u ono što donosi budućnost PUMINOG nogometa: brzinu veću od svjetlosti, ogromne stadione i sportaše sposobne za prave podvige odjevene u futurističke PUMINE proizvode. Kopačka v1.08 će biti najbolja lagana kopačka na tržištu sa svojom revolucionarnom UNI-sašivenom strukturom i jedinstvenim AptoLastom koji prati prirodni oblik stopala u kombinaciji s modernim, izražajnim dizajnom i modernim izgledom.

Reklama, koju je producirala kreativna agencija Robert/Boisen & Like-Minded (RBLM) sa sjedištem u Danskoj, dočarava ovaj futuristički svijet koristeći kreativni način obrade i produkciju uz pomoć vrhunske tehnologije kako bi razvila digitalno osmišljen televizijski spot i hibridnu tiskanu kampanju.

Slika 1 od 2.

„PUMIN nogomet i dalje se ističe svojim jedinstvenim pričama o proizvodima i elementima dizajna,“ kaže Antonio Bertone, Voditelj marketinga u PUMI. „Jednako smo tako razvili i jedinstvenu kampanju koja spaja dizajn i tehnologiju – a takvi su i naši proizvodi - te potrošača navodi na razmišljanje o budućnosti sporta."

„Until then“ je snimljena i skenirana u Studijima Springs u Londonu prošlog kolovoza. Tiskane verzije kombiniraju fotografije iz stvarnog života s virtualnim, animiranim „Speed Legs“ kako bi dočarala duh igre budućnosti.

Za televizijski je spot PUMA osmislila 3D virtualni model prema modelima igrača. To je učinjeno korištenjem tehnologije Eyetronics koja se već koristila u holivudskim filmovima, video igrama i glazbenim spotovima. Sam proces skeniranja temeljio se na fotografiranju tijekom kojeg je niz uzoraka projektiran na svakog igrača. Računalni program može iz takvih slika izvući trodimenzionalne podatke kako bi izgradio virtualnog igrača. Produkciju konačne animacije napravila je The Mill iz Londona.

Slika 2 od 3.

Neki od holivudskih kino hitova koji su koristili tehnologiju Eyetronics su „Next“ s Nicolasom Cageom, „Charlie i tvornica čokolade“ s Johnnijem Deppom, „Lara Croft“ s Angelinom Jolie, a tu su i „Batman“, „Troja“ i „Zorro“.

„Nogomet se razvija iz dana u dan i PUMA je poznata po tome što nastavlja pomicati granice“, kaže Michael Roberts, Kreativni direktor u RBLM-u. „Pokušali smo dočarati kako će igra izgledati u neodređenoj budućnosti kada se kopačka pretvori u cijeli set brzinskih nogu. Dotada će v1.08 ostati kopačka koju odabiru najbolji igrači na svijetu.“

Kampanja će biti lansirana na globalnoj razini sredinom siječnja te će se pojaviti u tiskanim reklamama na svih pet kontinenata kao i na televiziji, jumbo plakatima i internetu.

Novi međunarodni koncept sportske izvedbe v.08 koji pokriva sve proizvodne segmente bit će dostupan u dućanima od krajem siječnja 2008.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...