Nogomet

Gana preokretom do trećeg mjesta

Ante Pažanin • subota, 09.02.2008.

Pred krcatim tribinama stadiona u Kumasiju domaćin Gana i Obala Bjelokosti, gubitnici u polufinalu od Kameruna odnosno Egipta odigrali su uzbudljiv susret za treće mjesto. U sjajnom prvom poluvremenu Obala Bjelokosti se s dva pogotka vratila u utakmicu nakon početnog vodstva Gane, a u drugom smo gledali još dramatičniju utakmicu, igrači Gane su s tri pogotka potpuno preokrenuli utakmicu i zasluženo osvojili treće mjesto...

Prvi su zaprijetili igrači Obale Bjelokosti u 10. minuti i to iz krasne akcije u režiji dvojca iz Chelseaja, Drogba je dobro uposlio Kaloua čiji udarac brani vratar Gane Kingson. Već pet minuta kasnije na opće oduševljenje prepunih tribina Gana dolazi u vodstvo, još jedan igrač iz Premiershipa, Sulley Muntari s 20-ak metara uputio je strašan udarac točno u gornji desni kut gola, neobranjivo za vratara Slonova Konea. Izjednačenje stiže 14 minuta kasnije kada se igrač Stuttgarta Sanogo izborio za poziciju za šut u šesnaestercu Gane i prizemnim udarcem svladao Kingsona.

Nakon toga Kingson dva puta sjajno reagira na udarce Kaloua i Drogbe, no u 37. minuti za njega i njegovu momčad nije bilo spasa. Drogba je nakon dodavanja Tienea pucao po golu, Kingson i ovaj puta brani, ali samo odbijajući loptu do Sanoga kojem nije bilo teško ugurati po drugi puta loptu u gol. U 42. minuti Sanogo je mogao postići i hattrick kada je nakon njegovog loba lopta uzdrmala vratnicu. Tom prilikom dobro ga je uposlio Drogba koji je u tim trenucima igrao sjajno i zadavao stalne probleme Gancima u obrani. To je bilo sve u prvom poluvremenu u kojem smo gledali sjajnu utakmicu, punu dobrog i kvalitetnog nogometa.

U drugom dijelu gledali smo izjednačenu utakmicu bez pravih prilika sve do 78. minuti kada Gana izjednačava rezultat preko Owusu-Abeyiea koji je u sjajnom solo prodoru prešao tri protivnička igrača i na kraju poslao loptu iza leđa Konea. Deset minuta kasnije Gana dolazi do preokreta, Agogo zabija za 3:2 nakon dobrog dodavanja Essiena, Drogba i društvo tražili su ofsajd, no sudac se time nije zamarao. U zadnjim minutama Gana zabija još jedan gol za konačnu potvrdu preokreta i pobjede. Draman uputio udarac iz daljine, lopta se na putu prema golu odbila od igrača Obale Bjelokosti i tako prevarila Konea i završila u mreži. Nakon sučevog zvižduka za kraj utakmice igrači Gane mogli su zajedno sa svojim navijačima proslaviti sjajni preokret u drugom poluvremenu i treće mjesto na Afričkom kupu, a favorizirani Slonovi iz Obale Bjelokosti doživjeli su još jedan težak poraz i tako se razočarani vraćaju u svoje klubove.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!