Nogomet

Trapattoni pred vratima Irske

Branimir Korać • ponedjeljak, 11.02.2008.

Talijanski stručnjak Giovanni Trapattoni trebao bi naslijediti Stevea Stauntona na klupi reprezentacije Republike Irske. Prema pisanju irskih medija Trapattoni je već sve dogovorio sa Savezom i na kraju sezone trebao bi preuzeti reprezentaciju…

Irski mediji javljaju kako se tročlano izaslanstvo Saveza tijekom vikenda sastalo s Trapattonijem i dogovorilo sve uvjete suradnje, no još uvijek taje odluku o imenu izbornika koja će biti objavljena sredinom tjedna. Čelnik Irskog nogometnog saveza John Delaney otputovao je u Salzburg gdje bi se trebao sastati s Trapattonijem te obaviti posljednje razgovore uoči sjednice Saveza na kojoj bi trebali biti predstavljeni glavni kandidati za izbornika.

Ukoliko se Delaney dogovori s Trapattonijem, Savez će istaknuti Trapattonija kao glavnog kandidata za izbornika i njegov glavni protukandidat Terry Venables u tom slučaju imat će vrlo male šanse. Problem u cijeloj priči mogao bi biti tek Trapattonijev ugovor sa Salzburgom koji traje do svibnja ove godine, no ukoliko Irci ne budu forsirali i dozvole Trapattoniju preuzimanje u svibnju, situacija bi bila posve čista.

Navodno je već i dogovorena visina ugovora, Trapattoni je prema irskim medijima zadovoljan s četverogodišnjim ugovorom visine 1.5 milijun eura po godini plus bonusi, koji mu je predložilo tročlano izaslanstvo. Uz Trapattonija na klupi bi trebao sjediti njegov bivši igrač Liam Brady kao i Talijan Claudio Gentile.

Trapattoni dosad od izborničkog iskustva ima vođenje reprezentacije Italije od 2000. do 2004. godine dok je na klupskom planu bio znatno uspješniji s naslovima prvaka Italije na klupi Juventusa (šest puta) i Milana, prvaka Njemačke s Bayernom, prvaka Austrije sa Salzburgom te prvaka Portugala s Benficom.

S Juventusom je 1984. uzeo Kup kupova finalnom pobjedom nad Portom, Kup Uefa dva puta (1977. i 1993.) pobjedama nad Borussijom i Athleticom, europski Superkup 1984. godine te Interkontinentalni kup 1985. godine. Kup Uefa osvojio je 1990. godine i s Interom svladavši u finalu Romu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!