Vodeni sportovi

Pršte rekordi u Missouriju

Maja Giljanović • ponedjeljak, 18.02.2008.

Drugi svjetski rekord u samo dva dana postavljen je na Grand Prix mitingu u Missouriju, a poslije Kirsty Coventry na 200 metara leđno i Natalie Coughlin je na dvostruko kraćoj dionici poslala dojučerašnji - 59.44 u povijest...

Peterostruka osvajačica olimpijskih odličja je u kvalifikacijama svoj stari rekord postavljen na lanjskom Svjetskom prvenstvu u Melbourneu spustila za 23 stotinke (59.21), a s obzirom da je na okretu za prolaznim vremenom kasnila četiri desetinke, ne čudi doslovce zabezeknuto lice u trenucima kad je na semaforu ugledala rezultat: "Jednostavno nevjerojatno. Ni u snu se nisam nadala ovakvom rezultatu", izjavila je 25-godišnjakinja.

Novi kostimi (Speedo LZR Racer), čini se, prava su stvar: Katie Hoff je potom ujutro (po prvi put miting je prilagođen neuobičajenoj satnici koja će plivače dočekati na Olimpijskim igrama ovog kolovoza) ispred dojučerašnje rekorderke Coughlin (1:57.47) postavila novi američki rekord na 200 slobodno 1:56.08, a drugo je zlato dana usput postavivši još jedan nacionalni rekord 18-godišnjakinja osvojila na 400 mješovito s vremenom 4:34.53, ostavivši drugoplasiranu Coventry daleko iza na preko tri sekunde zaostatka.

Šesterostruko olimpijsko zlato Michael Phelps se također osladio dvama prvim mjestima: na 200 slobodno je postavio novi rekord mitinga (1:45.71), a na 400 mješovito rasturio konkurenciju s prednošću od gotovo pet sekundi (4:14.08) nad drugoplasiranim Brazilcem Pereirom.

Svejedno je, međutim, najbolji plivač današnjice bio nezadovoljan: "Osam sekundi slabije vrijeme od rekorda sasvim me sigurno ne zadovoljava i krajnje je vrijeme da se ponovno priviknem na bespoštedan ritam utrke za utrkom", izjavio je 22-godišnji šampion, inače još uvijek rekonvalescent nakon loma zgloba.

Drugi Brazilac, Cesar Cielo je, pak, slavio na 50 slobodno (22.01), četiri stotinke ispred Freda Bousqueta, dok se trećeg mjesta domogao Milorad Čavić, a u ženskoj je konkurenciji Kara Lynn Joyce ostala šest stotinki kratka za američkim rekordom, ali je 24.59 dostajalo za njen osobni i rekord mitinga. Aktualna rekorderka Dana Torres osvojila je srebro, a Couglin je broncom upotpunila današnju berbu odličja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!