Nogomet

Vogts napustio klupu Nigerije

Branimir Korać • srijeda, 20.02.2008.

Kako je i najavio još za vrijeme Kupa nacija, Bertie Vogts raskinuo je ugovor s Nigerijskim nogometnim savezom. Vogts je kao razloge odlaska naveo nepovjerenje i loš odnos sa Savezom i navijačima koji su ga i fizički napali na Kupu nacija…

Vogts je podnio neopozivu ostavku i ne želi razmatrati povratak na nigerijsku klupu. Sve je započelo lošim igrama Nigerije na Kupu nacije, čelnici Saveza kritizirali su igru reprezentacije, a i navijači su ga čak pokušali fizički napasti nakon remija s Malijem.

''Ponašanje čelnika Saveza na Kupu nacija i nakon natjecanja sušilo je svo povjerenje. Daljnja suradnja j nemoguća'' kratko je objasnio Vogts nakon što je raskinut ugovor koji je trebao trajati sve do 2010. godine.

Nekadašnji njemački izbornik potpisao je ugovor s Nigeijom početkom 2007. godine i trebao ga je odraditi sve do kraja Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi. Prije Nigerije vodio je osim Njemačke i reprezentacije Kuvajta i Škotske te u klupskom nogometu Bayer iz Leverkusena. Nigerijski savez još se nije očitovao o eventualnim kandidatima za Vogtsovog nasljednika.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!