Automoto

Počinje nova sezona WTCC-a

Kristian Hohnjec • subota, 23.02.2008.

Sljedećeg vikenda u brazilskoj Curitibi počinje nova sezona WTCC-a. U kaledaru se nalaze 24 utrke, a sve će ponovo kulminirati na ulicama Macaua. Chervoletovi vozači u natjecanje ulaze ambiciozniji no ikad, najavljujući lov na titulu prvaka...

Brazilska Curitiba ugostit će prvu utrku nove sezone World Touring Car Championshipa. U kaledaru su previđene 24 utrke, a WTCC cirkus posjetit će Meksiko, Španjolsku, Francusku, Češku, Portugal, Englesku, Njemačku, Italiju, Japan i Kinu.

Slika 1 od 2.

Vozači Chevroleta obavili su intenzivna testiranja u Velikog Britaniji i južnoj Europi, a rezultati na istima daju im pravo na optimizam. "Sretan sam što je zimska stanka gotova, jedva čekam ponovo voziti. Nakon prošle uspješne sezone, želimo napraviti još bolji rezultat. Curitiba nam nije odgovarala u prošlosti, stoga bi bilo iznimno pozitivno napraviti dobar rezultat ondje. Osobno sam motiviraniji no ikad, puno sam radio na fizičkoj pripremi", mišljenje je prvog violine Lacettija, Nicole Larinija.

Rob Huff pak upozorava da će prve dvije utrke biti teške za Chevrolet: "U Curitibi i Puebli bit će teško pobijediti automobile na turbo punjenje, zbog visoke nadmorske visine staza. Također znamo da su BMW-i na tim stazama jako dobri. Ako uspjemo osvojiti ponešto bodova, trebali bi biti sretni". Glavno pitanje sezone je može li netko skinuti s trona Andya Priaulxa, BMW-ov vozač u posljednje četiri sezone osvojio je jednako toliko naslova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!