Vodeni sportovi

Jodie Henry vise Olimpijske igre

Maja Giljanović • utorak, 26.02.2008.

Trostruka olimpijska pobjednica, bivša svjetska prvakinja i svjetska rekorderka na 100 metara slobodno Jodie Henry suočena je s vremenskom stiskom nakon poduže borbe s neugodnom ozljedom donjeg seta trbušnih mišića...

24-godišnja Australka, naime, protekla tri mjeseca trenira smanjenim intenzitetom, a s obzirom da su trialsi u Sydneyju kojima se trasira nastup u Pekingu ovoga kolovoza na rasporedu od 22. ožujka Henry i prateći joj tim još nisu načistu što učiniti - stisnuti zube i pokušati unatoč bolovima ili se, pak, odlučiti na operativni zahvat, pozdraviti s Igrama i okrenuti se sljedećem velikom natjecanju, Svjetskom prvenstvu u Rimu 2009. godine.

Glavni trener Aussieja Alan Thompson je potvrdio da je "Jodie svakim danom sve bliže odustajanju": ozljeda trbušnog zida je takva da se ne da tretirati painkillersima, a hoće li reprezentacija ostati bez jedne od, uz Leisel Jones i Libby Lenton, glavnih uzdanica za olimpijsko zlato doznat ćemo početkom sljedećeg mjeseca. A u slučaju najgoreg i neodlaska u Peking, Henry je odlučno dala do znanja da eventualni odlazak u mirovinu ne dolazi u obzir, naprotiv, planira se vratiti "jača nego ranije".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!