Zimski sportovi

U Norvešku po nove uspjehe

Goran Tomičić • četvrtak, 28.02.2008.

Norveški Kvitfjell pretposljednje je odredište skijaša uoči završnice Svjetskog kupa. Na rasporedu su dva spusta i superveleslalom. Naši predstavnici očekuju nove dobre rezultate...

Program počinje u petak nadoknadom spusta iz Val d´Iserea, a već dan kasnije vozi se nova spustaška utrka. Kostelić i Zrnčić-Dim ove sezone ostvarili su izvanredne rezultate. Prve spustaške bodove u povijesti hrvatskog skijanja uzeli su na najtežem mjestu - u Kitzbühelu na legendarnom Streifu. Kostelić je završio 29., a Natko Zrnčić-Dim 18. je mjestom ispisao novu stranicu povijesti Svjetskog kupa. U Chamonixu je i Ivica šokirao skijaški svijet osvojivši osmo mjesto.

Slika 1 od 2.
Foto: Lovro Jakov

Naši skijaši su u životnoj formi te s punim pravom očekujemo nove dobre rezultate. To se posebno odnosi na Ivicu Kostelića, četvrtog skijaša svijeta, koji je ostvario zaista nevjerojatan niz u 2008. godini.

U sedam dosadašnjih utrka vidjeli smo pet pobjednika. Dvije pobjede ubilježili su Walchhofer i Miller, a jednom su slavili Hudec, Cuche i Sullivan. Tri utrke prije kraja sezone Cuche ima 65 bodova više od Millera, a u Mali kristalni globus još vjeruju Walchhofer i Sullivan, no njihovi izgledi se svode na teoriju.

Slika 2 od 3.
Foto: Lovro Jakov

U ovoj spustaškoj sezoni Raich je uzeo tek 33 boda, što Milleru pruža veliku priliku za povećanje prednosti u ukupnom poretku Svjetskog kupa. U igri za ukupnu pobjedu je i Didier Cuche, koji u Kvitfjellu mora uzeti mnogo bodova, jer je u tehničkim disciplinama lošiji od Millera i Raicha.

Program završava u nedjelju pretposljednjim superveleslalomom sezone. Ivica Kostelić bio je sjajan i u ovoj disciplini. U Lake Louiseu osvojio je 28. mjesto, a u Kitzbühelu je bio šest pozicija bolji. Životnu formu potvrdio je osmim mjestom u Whistleru, gdje je mogao biti i na postolju. Sve to daje nam vjeru u novi odličan plasman, što bi značilo borbu za postolje.

U posljednje dvije utrke očekuje nas nevjerojatno dramatična borba za Mali kristalni globus. Cuche je vodeći, a drugo mjesto dijele Gruber i Reichelt, koji imaju tek 55 bodova manje. Raich je tek četiri boda iza dvojice sunarodnjaka, a neće se predati ni Scheiber i Buechel. Ovisno o rezultatima dva spusta, ova utrka bi mogla odrediti konačni rasplet sezone.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!