Automoto

Novi predsjednik HMS-a

Goran Markuš • subota, 01.03.2008.

Zbog kršenja statuta prilikom izbora predsjednika Hrvatskog motociklističkog saveza održana je izvanredna Skupština na kojoj je za novog čelnog čovjeka izabran Zvonimir Pavlic, predsjednik Spidvej kluba Unia Goričan i trener najboljeg hrvatskog spidvejaša Jurice Pavlica

Na redovnoj izbornoj Skupštini saveza, održanoj u studenom prošle godine za predsjednika HMS-a je izabran Đuro Gavrilović. Kako Gavrilović nema hrvatsko već samo austrijsko državljanstvo već je samim izborom prekršen statut saveza.

Istovremeno, potpredsjednik HMS-a Darko Rogulić preuzeo je dužnost predstavnika u HOO nakon čega je uslijedilo i nekoliko smjena unutar Izvršnog odbora što su neki članovi Skupštine protumačili kao uzurpaciju saveza. Rezultat prevladavanja ovakvog mišljenja je potpisivanje zahtjeva za održavanje izvanrednog izbora novoga predsjednika saveza na kojoj je Zvonimir Pavlic kao jedini kandidat izabran jednoglasnom odlukom.

Nakon što je izabran za predsjednika Pavlic je odmah izjavio kako su motociklistički sportovi zanemareni u hrvatskoj javnosti te kako je vrijeme da se to promijeni. Najavio je i konkretne korake kojima bi naši rezultati jače odjeknuli u hrvatskoj javnosti što bi rezultiralo većim sponzorstvima ovoga sporta te samim time i podizanjem motociklizma u državi na jedan viši nivo.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoSkrolMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!