Ostali sportovi

Novi hrvatski rekord Andreje Ivančević

Maja Giljanović • nedjelja, 02.03.2008.

Članica Dinamo Zrinjevca Andrea Ivančević na Otvorenom je prvenstvu Zagreba i po drugi put u sedam dana popravila državni rekord na 60 metara...

23-godišnjakinja je, naime, na Dvoranskom prvenstvu Hrvatske održanom u Zagrebu 23. veljače za šest stotinki srušila dotadašnji rekord Maje Golub samo da bi 7.33 potom spustila na 7.32 ispred drugoplasirane upravo Golub (također iz Dinama je, pak, postavila osobni rekord istrčavši samo stotinku sporijih 7.33).

Južnije, u Splitu, u organizaciji ASK-a održano je Zimsko bacačko prvenstvo na kojem su pobjede ubilježili: Kvarnerovac Nedžad Mulabegović u bacanju kugle (19.24) ispred drugoplasiranog Dubravka Brdovčaka, Marin Premeru iz Dinamo Zrinjevca u disku (52.30) ispred hrvatskog rekordera (64.40), punih 27 godina starijeg Dragana Mustapića i ASK-ovac Goran Vuković s novim osobnim rekordom - 75.70 ostavivši Edija Ponoša u koplju na drugom mjestu.

U ženskoj konkurenciji članica Dinama Mateja Gregurić se okrunila i u kugli (14.52) i u kladivu (59.11) ispred Sandre Perković odnosno Sanje Gavrilović na drugom mjestu (Ivana Brkljačić inače nije nastupila) dok su disk i koplje otišli na Kvarner odnosno u Slavoniju: hrvatska rekorderka (60.73) Vera Begić disk je izbacila na 58.83 obilato (preko pet metara) nadmašivši još jednom drugoplasiranu, 17-godišnju Perković, a Ivana Vuković je s 51.35 još uvjerljivije (gotovo šest metara) slavila ispred Ane Knežević na drugom mjestu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!