Nogomet

Ali Daei rješenje iranske potrage za trenerom

Tomislav Pacak • ponedjeljak, 03.03.2008.

Čovjek s najviše golova u internacionalnim susretima, Ali Daei, postao je novi izbornik iranske nogometne reprezentacije. Tako je završena višemjesečna potraga za novim trenerom, i to na pomalo iznenađujući način...

Iako je Daei najveći iranski nogometaš svih vremena, na početku potrage za novim izbornikom malo tko mu je davao velike šanse. Iran je tražio izbornika s međunarodnim iskustvom, činilo se da je blizu dogovora s Javierom Clementeom, no Španjolac nije htio živjeti u Iranu već bi tamo dolazio samo uoči utakmica.

Daeijev najveći cilj bit će dakako plasman Irana na Svjetsko prvenstvo 2010. godine, što neće biti lako učiniti nakon katastrofalnog starta. Iran je, naime, remizirao s vrlo slabom Sirijom, a ta utakmica jasno je pokazala kako Iranu što prije treba novi trener.

Deie, koji je u 148 nastupa za reprezentaciju zabio 109 golova, više od velikana poput Pelea ili Puskasa (jasno i protiv puno lakše konkurencije), izjavio je kratko za iransku televiziju kako mu je "velika čast preuzeti Team Melli".

Iranski mediji vjeruju da je ovo pravi potez vodstva Saveza, pa se mogu pročitati naslovi poput "Ponovno će postati legenda" i "Na ovu poziciju on ima i pravo".

Daei se tek prošle godine povukao iz aktivnog nogometa te je trenirao Saipu s kojom je osvojio iransko prvenstvo.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!