Nogomet

Veron i Adriano u glavnim ulogama

Maja Giljanović • četvrtak, 06.03.2008.

Na krilima Juan Sebastian Verona i Adriana njihovi Estudiantes i Sao Paulo ubilježili su pobjede u drugom kolu Skupina 2 odnosno 7 Cope Libertadores...

Estudiantes je u gostima slavio protiv Danubija i to nakon hvaćanja vodstva Urugvajaca usprkos igraču manje. U Montevideu je, naime, Danubio u prvih pola sata poveo pogotkom Irale u 9. minuti da bi potom Ayala u 25. minuti zaradio drugi žuti odnosno crveni karton. Tri boda, međutim, po običaju spašava nekadašnji igrač Lazija, Manchestera i Intera: prvo u 60. minuta realizira jedanaesterac, a u 86. majstorskom asistencijom provlači loptu iza leđa Danubijeve obrane i lansira Pereza kojem nije bio problem svladati nemoćnog vratara urugvajskog prvaka Estebana za neočekivaan i prodornim zvižducima popraćen trijumf Sensinijeve momčadi.

Estudiantes je na ljestvici poravnat s Lanusom i Deportivom iz Cuence na četiri boda dok je Sao Paulo također s četiri boda na vrhu u Skupini 7 bod više od drugoplasiranog Sportivo Luquena.

Gostujući čileanski Audax je, pak, u Sao Paulu poveo golom Villanueve u 62. minuti, ali je eventualno iznenađenje uprskao Rocco neoprezno u 70. minuti zaradivši isključenje. Interov Adriano potom u 74. poravnava i deset minuta kasnije donosi brazilskom prvaku sva tri boda.

Večer je ipak obilježio prvi brazilsko-argentinski okršaj ovosezonske Cope u kojem je Fluminense na Maracani s 6:0 deklasirao Arsenal. Već u prvih pola sata domaćini su imali prednost od tri razlike ostvarenu golovima Thiaga, Doda i Gabriela, a šlag na tortu je u 51. stavio još jednom Dodo maestralnim volejem s 20 metara (za prvoplasirani, na gol-razliku ispred LDU-a, Fluminense zabili su i Washington odnosno Cicero).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!