Nogomet

Palermo ušao u Bocinu povijest

Maja Giljanović • petak, 07.03.2008.

Kao da još godinama ranije nije zadužio navijače Boca Juniorsa, Martin Palermo je utakmicom protiv Atlasa zauvijek zapisan u knjigu rekorda branitelja lanjskog naslova pobjednika Cope Libertadores...

34-godišnji je nekadašnji igrač Estudiantesa, Betisa i Alavesa kojeg Europljani, pak, ponajviše pamte u dresu Villarreala, u drugom kolu Skupine 3 protiv Meksikanaca postigao treći gol, u dresu momčadi s Bombonere svoj ukupno 181. oborivši nekadašnji rekord Francisca Varalla iz kasnih 30-tih prošlog stoljeća. Atlas je inače načeo Rodrigo Palacio dvama pogocima kojima je 26-godišnji argentinski reprezentativac u 33. i 81. minuti kaznio goste za dva početnička obrambena promašaja. Drugi Bocin gol stigao je kao ogledni primjer vrhunski istrčane kontre: Ischijini su igrači loptu osvojenu na centru u tri poteza smjestili iza leđa nemoćnog vratara Rodrigueza.

Boca je s četiri boda zasjela na čelo poretka ispred Atlasa i čileanskog prvaka Colo-Cola koji dijele drugu poziciju s bodom manje (Maracaibo je zasad osvojio samo bod). Skupinu 4, pak, predvodi Nacional.

Urugvajci su trobodom protiv Flamenga prikupili šest (od devet mogućih), dva ispred Brazilaca dok Cienciano na trećem kaska tri, ali je odigraao utakmicu manje.

Nacional je na vrućem Parque Centralu u Montevideu slavio protiv najpopularnijeg brazilskog kluba, a gostujuće ambicije je u 41. minuti primirio nekadašnji reprezentativac Richard Morales pravovremeno utrčavši na od vratara Bruna odbijeni dalekometni projektil Adriana Romera. Dvije minute potom Toro je izrazito glupo zaradio isključenje odgurnuvši 13-godišnjeg skupljača lopti, a put svlačionice ga je u 51. slijedio i Leo Moura. Brojčani je nesrazmjer Flamengo platio u 67. još jednim pogotkom nekadašnjeg igrača Malage i Osasune, Moralesa i dvije minute poslije slobodnjakom Fornarolija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!