Rukomet

Svi su spremni za Pamplonu

Goran Markuš • petak, 07.03.2008.

Uoči susreta protiv velikog San Antonija, trener CO Zagreba Lino Červar poručuje kako su svi spremni i zdravi te se spremaju za put u Španjolsku gdje ih očekuje ljuti protivnik, saznajemo sa službenih stranica hrvatskog rukometnog saveza…

Na početku razgovora Lino je odgovorio na napade od strane Nijemaca glede navodnog kupovanja sudaca i pristranog suđenja ruskog para. Vođen zaključkom da se radi o smiješnim optužbama, Červar poštuje pravo trenera Hamburga da se žali na neke odluke u kojima misli da je njegova ekipa oštećena, no to ne znači da ima pravo osporavati zasluženu pobjedu Zagrebaša. "Mi se moramo okrenuti sebi i ove dvije utakmice koje nas očekuju odigrati najbolje što možemo, a drugi neka pričaju što god hoće", zaključio je Lino Červar.

U nastavku razgovora, prilično smirenim tonom Lino je poručio kako su svi svjesni da odlaze u goste jednoj od najjačih ekipa današnjice, no to ne znači da ne postoji šansa za još jedno iznenađenje: "Čujte, sjećam se kad smo izvukli Portland, Flensburg i Hamburg, nazvao me Ivano i rekao: 'Šefe, hvala na četiri boda.' No, budući da smo već osvojili dva boda protiv njih sigurno je da četiri neće osvojiti."

Svi su svjesni činjenice da je Portland favorit, ali i relativno male šanse da će upravo taj susret na kraju presuditi, "Činjenica je da smo do kraja u igri Portland, Hamburg i mi tako da će sve biti otvoreno do posljednjeg kola", izjavio je Červar.

Kako će ove dvije utakmice biti veliki ispit nakon odličnih domaćih utakmica, slaže se i Lino koji misli da će se tek onda vidjeti gdje je zapravo CO Zagreb trenutno s obzirom na ostalu europsku rukometnu elitu. Činjenica da je San Antonio izgubio sve šanse za osvajanje naslova prvaka Španjolske još je jedna stvar koja ne ide u prilog Zagrebašima. "Oni su jedna moćna mašinerija, bogat klub i sigurno će sve napraviti da im i ova sezona ne prođe bez trofeja, ali ne smijemo razmišljati negativno. Uostalom, u sportu je sve moguće, a mi smo baš najbolji dokaz za to", poručio je Lino Červar.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!