Zimski sportovi

Kranjska Gora početak novog niza?

Goran Tomičić • petak, 07.03.2008.

Veleslalom i slalom u Kranjskoj Gori posljednje su utrke skijaša uoči završnice Svjetskog kupa u Bormiju. Ivica Kostelić je u Kvitfjellu prekinuo sjajan niz, ali nova serija mogla bi početi već ovog vikenda. Bode Miller bi se mogao dodatno približiti velikom kristalnom globusu...

U subotu je na rasporedu sedmi ovosezonski veleslalom, koji će odlučiti mnogo toga u borbi za mali kristalni globus. Raich trenutno ima 23 boda više od Ligetyja, a u igri su još Moelgg i Albrecht. Dvije utrke prije kraja veleslalomske sezone svojoj se prilici nadaju Blardone, Reichelt, Cuche i Berthod.

Utrka će biti jako neizvjesna. U prvom redu favorita su Miller i Raich. Amerikanac bi dobrim rezultatom napravio veliki korak prema ukupnoj pobjedi, a Raichu je ovo posljednja prilika za priključak. Cuche će morati biti jako agresivan, budući da mora nadoknaditi prednost koju će Raich i Miller ostvariti u preostala dva slaloma.

U sjeni obračuna trojice velikana odvijat će se borba za Mali kristalni globus. Kandidata za postolje je mnogo, a treba izdvojiti talijanske majstore Blardonea i Moelgga, a u sjajnoj formi su još Albrecht i Ligety. Kranjska Gora će smanjiti krug kandidata za ovaj trofej. Ivica Kostelić je u Whistleru uzeo prve veleslalomske bodove nakon više od četiri godine. Nakon što se jedva plasirao u drugu vožnju, imao je drugo najbolje vrijeme i osvojio je sjajno 15. mjesto. Naš najbolji skijaš je u odličnoj formi i mogao bi uzeti nove bodove.

Sljedeći korak prema raspletu Svjetskog kupa je nedjeljni slalom. To će biti još jedna nevjerojatna utrka. Ivica Kostelić trenutno je četvrti slalomaš svijeta i u Kranjsku Goru ide po novo postolje, a takva taktika uvijek može donijeti pobjedu. Podsjetimo, Ivica je u slalomu posljednji put pobijedio 15. prosinca 2003. godine u Madonni di´Campiglio. Bilo bi zaista sjajno u završnici najbolje sezone u karijeri ostvariti pobjedu, a to bi donijelio i dobre izglede za Mali kristalni globus.

U poretku slaloma vodeći je Grange s 462 boda, a Matt ima 57 bodova manje. Na trećem mjestu je Moelgg s 391 bodom, dok Ivica ima 329 bodova, ali Profesora Kostelića se nikad ne smije otpisati, što znaju svi ostali vrhunski slalomaši. Iznenađanja bi mogli biti Neureuther i Lizeroux, iza kojih je sjajna slalomska sezona.

Što se tiče borbe za Veliki kristalni globus, u slalomu nas očekuje dvoboj Millera i Raicha, budući da Cuche nije slalomaš. Miller je u boljoj formi i mogao bi povećati prednost, dok će Raich imati veliku priliku za povratak na drugo mjesto.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!