Nogomet

Opća makljaža u Kolumbiji

Maja Giljanović • nedjelja, 09.03.2008.

Barem je 80 osoba ozlijeđeno od čega 18 teže nakon masovne tučnjave koja je u Caliju izbila nakon prekinutog gradskog derbija u sklopu 7. kola kolumbijskog prvenstva između Americe i Deportiva...

Iskru je zapalio nedosuđeni jednanaesteac kojeg je domaća momčad reklamirala nakon prekršaja u gostujućem šesnaestercu kojeg, međutim, sudac Roldan pri vodstvu Deportiva 1:0 nije dosudio isprovociravši u prvom redu trenera Americe Diega Umanu koji se sručio prema kolegi na suparničkoj klupi Daniela Carrenu i razjaren ga laktom umalo nokautirao.

Šake su potom poletjele i među igračima u i inače tradicionalno nervoznom okršaju trenutno petoplasirane i osme momčadi prvenstva nakon čega su u 82. minuti na travnjak pokušali razbijanjem zaštitne ograde prodrijeti i navijači. Specijalci su reagirali suzavcem, a neredi su se zatim proširili uokolo Pascual Guerrero stadiona. U općoj tučnjavi su među ostalima stradala tri policajca i trudnica, a u Crvenom su križu prijavili još i barem 15 probodnih rana.

Gradonačelnik Calija je, pak, "zgrožen događajima" na neodređeno vrijeme zatvorio vrata stadiona za incident izravno optuživši Umanu koji se, inače, unatoč ustrajanju na krivici suca koji je po njegovom mišljenju sudio "pristrano i posve nepravedno", posuo pepelom: "Nemam riječi isprike za učinjeno i odluči li se Savez na radikalnu kaznu, bez pogovora ću se zauvijek povući iz nogometa".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!