Nogomet

FIFA istražuje Taylorov prekršaj

Marin Vuković • nedjelja, 09.03.2008.

Prema zasad još uvijek nepotvrđenim informacijama, Fifa je odlučila istražiti prekršaj Martina Taylora kojim je našeg reprezentativca Eduarda da Silvu izbacio iz stroja na najmanje devet mjeseci.

Kako javlja britanski BBC, krovna svjetska nogometna federacija Fifa odlučila je podrobnije istražiti detalje oko Taylorova prekršaja nad Eduardom. Nakon provedene istrage donijet će odluku kojom će Tayloru potvrditi već izrečenu kaznu ili pak izreći oštriju kaznu i zabraniti mu povratak na duže razdoblje. Englezi vjerojatno neće biti prezadovoljni uplitanjem Fife, čiji će potez doliti ulje na vatru i produbiti sukob između engleskog nogometnog saveza (FA) i čelnika Fife Seppa Blattera.

Javna je tajna da se Blatter i Englezi ne podnose, a vodeći čovjek Fife koristi svaku priliku da "smjesti" Englezima, pa je tako nedavno odbio njihovu inicijativu da se jedno, dodatno kolo engleske lige igra u Aziji ili Australiji, a upravo u subotu je javno progovorio i protiv prijedloga da na Olimpijskim igrama 2012. godine zaigra reprezentacija Velike Britanije, sastavljena od svih otočkih reprezentacija zajedno.

Preispitivanje odluke o Taylorovoj kazni mogla bi lako biti nova Blatterova inicijativa, budući da je on već ranije kritizirao sudačke kriterije u Premier ligi i kazao kako su oni daleko ispod onih u ostatku Europe te dopuštaju grubu igru. Što god se krije iza odluke Fife, nama je svejedno, budući da bi kazna za prekršaj na Eduardu napokon mogla biti unutar objektivnijih okvira.

Podsjetimo, nakon prekršaja kojim je vrlo lako mogao prekinuti Eduardovu karijeru i crvenog kartona kojeg je dobio već u trećoj minuti utakmice, Martin Taylor je od strane engleskog nogometnog saveza kažnjen s uobičajene tri utakmice neigranja. Suspenzija od tri utakmice često se izriče i igračima koji počine znatno lakše prekršaje, pa i onima koji svoj drugi žuti karton dobiju zbog banalnih razloga, kao što je skidanje dresa nakon pogotka. Iz tog razloga bile su razumljive reakcije iz Hrvatske, gdje većina ljudi smatra Taylorovu kaznu neprimjerenom te da bi ona bila znatno ozbiljnija da se pod njegovom kopačkom našla neka od engleskih nogometnih zvijezda, poput Waynea Rooneya, Stevena Gerrarda ili Franka Lamparda.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!