Zimski sportovi

Miller pred slavljem

Goran Tomičić • srijeda, 12.03.2008.

U četvrtak je na rasporedu prva utrka završnice Svjetskog kupa skijaša. Bode Miller je blizu osvajanja Velikog kristalnog globusa, a prvu priliku za konačnu potvrdu će imati u superveleslalomu, koji počinje u 9:30...

U poretku discipline Didier Cuche ima velika 83 boda prednosti ispred Grubera i samo ga teorija dijeli od osvajanja i drugog Malog kristalnog globusa u brzim disciplinama. Naslovu se možda nada i Reichelt, ali on zaostaje čak 99 bodova. U šest ovosezonskih utrka nijedan skijaš nije upisao više od jedne pobjede. Cuche je slavio u Val Gardeni, ali bio je još tri puta na postolju i potpuno zasluženo je blizu osvajanja još jednog trofeja.

Nažalost, superveleslalomsku sezonu obilježila je tragedija 27-godišnjeg Austrijanca Matthisa Lanzingera, koji je teško stradao u Kvitfjellu, a nije na vrijeme dobio adekvatnu medicinsku pomoć i liječnici su mu morali amputirati potkoljenicu.

Miller u ukupnom poretku ima 169 bodova više od Cuchea, a Raich zaostaje 264 boda. Zanimljivo je usporediti njihove ovosezonske rezultate u superveleslalomu. Naravno, najbolji je Cuche s jednom pobjedom, tri postolja i jednim plasmanom u najboljih deset. Raich je osvojio jedno postolje i četiri puta je bio u najboljih deset, a Miller ima dva postolja, ali u ostalim utrkama najbolji plasman je ostvario u Kitzbühelu osvojivši 17. mjesto. Dakle, Cuche bi u superveleslalomu mogao smanjiti prednost.

Ivica Kostelić ima pravo nastupa budući da je osvojio više od 400 WCSL bodova, ali naš najbolji skijaš ima problema s crijevnom virozom i stožer reprezentacije još nije donio odluku o nastupu. Iza Ivice je dobra superveleslalomska sezona. Osvojio je bodove u četiri od šest utrka, a briljirao je u Whistleru osvojivši osmo mjesto, ali malo je nedostajalo za plasman na postolje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!