Nogomet

Brazil bez Ronaldinha

Goran Tomičić • srijeda, 12.03.2008.

Brazilski izbornik Dunga objavio je popis igrača za prijateljsku utakmicu protiv Švedske koja će se igrati krajem ožujka u Londonu. Ronaldinho iznenađujuće nije među kandidatima, a Dunga je to objasnio tvrdnjom da priprema momčad za Olimpijske igre...

Protiv Švedske će u dresu Brazila debitirati Alexandre Pato, koji je u posljednjih nekoliko tjedana jedan od najboljih igrača Milana. Dunga je naglasio da ne treba previše očekivati od Pata, bez obzira na impresivne igre u redovima Milana.

"Pato je odigrao nekoliko dobrih utakmica, ali navijači se lako zanesu u stvaranju nove zvijezde. Ne smijemo na njega staviti preveliku odgovornost. Mladi igrači često osciliraju u igri", izjavio je Dunga.

Izbornik Brazila je dodao kako Ronaldinho ipak nije u dobroj formi: "On se vraća u pravu formu. Opet je u početnom sastavu Barcelone i važno je da tako nastavi. U reprezentaciji nema mnogo vremena za pripremu. U lipnju igramo dvije važne utakmice u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i želimo biti potpuno spremni do tada."

Brazil početkom lipnja gostuje u Paragvaju i dočekuje Argentinu. U reprezentaciju su pozvana još četiri debitanta: vratar Diego Alves (Almeria), branič Leo (Gremio), vezni igrač Hernanes (Sao Paulo) i napadač Fluminensea Thiago Neves. Dunga će voditi Brazil i na Olimpijskim igrama u Pekingu.

Popis igrača Brazila za prijateljsku utakmicu protiv Švedske:

Vratari: Diego Alves (Almeria), Julio Cesar (Inter)

Braniči: Daniel Alves (Sevilla), Juan (Roma), Alex (Chelsea), Marcelo (Real Madrid), Lucio (Bayern), Rafinha (Schalke), Leo (Gremio)

Vezni: Gilberto Silva (Arsenal), Josue (Wolfsburg), Hernanes (Sao Paulo), Richarlyson (Sao Paulo), Diego (Werder), Kaka (Milan), Lucas (Liverpool), Julio Baptista (Real Madrid)

Napadači: Pato (Milan), Robinho (Real Madrid), Sobis (Betis), Thiago Neves (Fluminense), Luis Fabiano (Sevilla)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!