Nogomet

Kubanski prebjezi napustili suigrače

Maja Giljanović • četvrtak, 13.03.2008.

Pet igrača kubanske U-23 selekcije koja u SAD-u na turniru u sklopu olimpijskih kvalifikacija pokušava ovog kolovoza izboriti vizu za Peking, napustili su hotel u Tampi i vjeruje se, uputili se put juga u Miami u nadi za bijegom...

Kubanski izbornik Raul Gonzalez je potvrdio da su kapetan Bermudez, vratar Miranda i Garcia, Alvarez te Prieto netragom nestali usput ga ostavivši u mukama s obzirom da za susret protiv Hondurasa u drugom kolu nema na raspolaganju nego 12 igrača (13. je Linares, pak, suspendiran nakon u prošlom kolu u remiju protiv Amerikanaca zarađenom isključenju).

Gonzalez je dodao: "Ne pomišljamo, međutim, odustati i dat ćemo sve od sebe da u sljedeće dvije utakmice" (u Skupini A je još i Panama) "ostvarimo zadani cilj i izborimo polufinale".

Prve dvije reprezentacije, naime, obiju skupina, a u B su Meksiko, Gvatemala, Kanada i Haiti, plasirat će se u polufinale CONCACAF-ovog turnira, a njihovi pobjednici izborit će OI.

Sličan se događaj (ovog puta dvojica igrača) inače dogodio i lani na Gold Cupu, a jedan od najboljih vratara MLS-a, Chivasov Maykel Galindo utekao je još 2005. također tijekom sjevernoameričkog pandana Eurupskom prvenstvu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!