Nogomet

River sa zvukom sirene

Maja Giljanović • četvrtak, 13.03.2008.

River Plate trenera Diega Simeonea preuzela je vodstvo u Skupini 5 s šest od mogućih devet bodova nakon dramatičnog gostujućeg trijumfa u Santiagu...

Argentince je u vodstvo na isteku prvog poluvremena doveo Sebastian Abreu na krasnu loptu Augusta Fernandeza koja je prevarila cijelu obranu Universidad Catolice, a čileanska je lanjska petoplasirana momčad koja je ovogodišnju Copu izborila kroz playoff poravnala odmah iz prvog napada po povratku s odmora golom Roberta Guttiereza.

I drugi put nakon pobjede nad Americom (2:1 pogotkom Ortege) u prošlom kolu sva tri boda su stigla u 90. minuti. Ovog puta ih je, pak, projektilom iz daljine osigurao Mauro Rosales dovevši dvostruke pobjednike (1986., 1996.) na prvo mjesto ispred peruanskog prvaka San Martina kojeg tek očekuje dvoboj s Americom u trećem kolu.

S druge strane Riverovi sunarodnjaci, Arsenal, prvi put u povijesti član južnoameričke klupske kreme je na svom terenu nastavio s lošom formom: poslije strave protiv Fluminensea (6:0) u Buenos Airesu ih je, naime, porazio ekvadorski prvak LDU golom Patricija Urrutije iz jedanaesterca dosuđenog nakon prekršaja vratara Cuence na Guerronu.

LDU je trobodom na strani preuzeo sa sedam bodova u tri odigrana kola čelo u Skupini 8 ispred Fluminensea s utakmicom manje (s obzirom, međutim, da se radi o zadnjem Libertadu, a Paragvajci su dosad bez boda, očekuje se žustra bitka za prvo mjesto).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!